Af - 07/01-15 19:26

Ny fartbøde-regel kan ramme private biludlejereNy fartbøde-regel kan ramme private biludlejere

En ny lov gør bilejere ansvarlige for fartbøder - også selv om en anden har kørt bilen. Det kan give problemer for private biludlejere, mener Forenede Danske Motorejere.

storybild

Hvis du indimellem låner eller lejer din bil ud til andre, så skal du være opmærksom på en ny regel, der trådte i kraft ved årsskiftet.

Den betyder nemlig, at bilejeren som udgangspunkt er ansvarlig for fartbøder - også selv om vedkommende ikke har kørt bilen, da den blev fanget i en fotofælde.

Bevisbyrden for, hvem der sad bag rettet på gerningstidspunktet, ligger nu hos ejeren af køretøjet og ikke på politiets bord.

Udlejning af private biler drøner derudad
Udlejning af private biler drøner derudad

Og hvis du ikke inden for 30 dage kan få låneren eller lejeren til at erkende over for politiet, at vedkommende kørte bilen, står du selv med regningen.

Den ny lov, som blev vedtaget af regeringen sammen med SF og Enhedslisten, kan især skabe problemer for private biludlejere, mener Forenede Danske Motorejere.

- Det er helt klart nogle udfordringer. Hvis man ikke formår at få lejeren til at indrømme, at vedkommende har kørt for stærkt på det pågældende tidspunkt, så har man selv hovedpinen. Derfor tager vi afstand fra loven, siger juridisk chef i FDM, Per Alkestrup.

Få bil næsten gratis: Ny leasing-finte er ekstrem populær
Få bil næsten gratis: Ny leasing-finte er ekstrem populær

Matias Møl Dalsgaard, der er stifter af samkørsels- og biludlejningstjenesten GoMore, mener dog ikke, at det bliver svært at føre bevis, fordi udlejer har informationer om lejeren.

- Jeg synes personligt, at det er en lidt besynderlig regel, men bevisbyrden er ikke problematisk, fordi vi ved, hvornår lejeren har haft rådighed over bilen. Og i værste fald går vi ind og dækker bøden, siger Matias Møl Dalsgaard.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx