Af Webstud/AS - 27/08-17 20:18

22-årige Mathias og Morten vil digitalisere frisørbranchen22-årige Mathias og Morten vil digitalisere frisørbranchen

Synes du også, det er for svært at få tid hos frisøren? De vil unge iværksættere gøre noget ved.

storybild

Til venstre ses Morten Zachariasen og til højre Mathias Mønsted.

Taxa-, hotel- og restaurationsbranchen blev vendt på hovedet, da Uber, Airbnb og Just Eat kom. Nu vil to unge fyre på 22 år være med til at digitalisere en af de eneste tilbageværende brancher, der endnu ikke har fundet fodfæste i den teknologiske verden.

Hvad gør du, når lokkerne er vokset ud over ørene, og dine dårlige hårdage begynder at blive til hele uger, hvor garnet ikke sidder som det skal? Du ringer til frisøren for at booke en tid.

LÆS OGSÅ: Tre unge iværksættere scorede halvanden million på et døgn

Men hvis man spørger de to unge iværksættere, Morten og Mathias, er frisørbranchen alt for ufleksibel, og man bør kunne bruge sin smartphone til at bestille tid.

- Enten er det en drop-in frisør med 10 mennesker i kø og ellers skal du betale 600 kr. for at få klippet spidserne i en fancy salon, hvor du bestiller tid 8 dage i forvejen. Samtidig lukker hele frisørbranchen omkring klokken 18.

Det er ikke godt nok. Derfor har Morten Zachariasen, som også står bag Phonetrade, og Mathias Mønsted, programmør af blandt andet madspildsappen Too Good To Go, skabt appen Pilors, der matcher frisører og kunder.

- Indtil der kommer en robot, som kan klippe ens hår, så tror jeg ikke at frisørbranchen selv kommer op med et innovativt modsvar. Der mangler simpelthen et smart digitalt redskab, mener stifterne.

LÆS OGSÅ: Unge danskere lancerede job-app for få uger siden - nu giver Google dem en KÆMPE chance

I en i forvejen hårdt presset branche kunne man frygte, at Pilors kunne have en negativ effekt på frisører, som Uber havde det på taxachauffører. Sådan forholder det sig dog ikke i frisørbranchen, lover Morten Zachariasen.

- Pilors skal ikke udrydde frisører - tværtimod. Pilors skal fylde de tomme frisørstole. Appen er som en dejskraber, der kommer ud i krogene og får udnyttet den kampkraft, som går til spilde.

LÆS OGSÅ: Simon og Peter har scoret 18 millioner til deres app: - Vi startede i en kælder

Når man finder en frisør i Pilors appen og trykker book, får frisøren 10 minutter til at acceptere. Når bookingen er godkendt, får kunden en rutevejledning og mulighed for at sende frisøren en sms.

Efter klipningen afslutter frisøren via appen, og betalingen trækkes på det tilknyttede betalingskort. Kunden kan så bedømme frisøren med 1-5 stjerner.

LÆS OGSÅ: Ny rekord: Jonathan og Christian scorer millioner på helt specielle ure

Pilors har været på App Store i otte uger, og har allerede 5000 brugere samt samarbejde med 50 frisører.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx