Af Ritzau - 25/04-17 09:21; Opdateret: 25/04-17 09:51

Tøjkøbere sørger for fortsat stigning i detailsalgetTøjkøbere sørger for fortsat stigning i detailsalget

Detailsalget i marts steg med 0,3 procent i marts i forhold til måneden før, når man korrigerer for sæson.

storybild

Tøjbutikkerne har mærket, at danskerne havde større købelyst i marts. (Billede: Scanpix/Morten Germund)

Detailhandlen så ud til at begynde året svagt, men fremtidsudsigterne for butikkerne og privatforbruget er blevet en smule lysere.

Danmarks Statistiks opgørelse over detailhandlen i marts viser nemlig en sæsonkorrigeret fremgang på 0,3 procent i forhold til februar.

Samtidig har man opjusteret niveauet for januar og februar med henholdsvis 0,1 og 0,2 procentpoint.

Sammenlagt er forbruget i butikkerne steget med 2,6 procent hen over det seneste år, og sammenholdt med stigninger i dankortomsætningen og bilsalget peger det i retning af, at privatforbruget fortsætter i højt gear.

Signe Roed-Frederiksen, der er cheføkonom hos Arbejdernes Landsbank, tror da også på, at forbruget vil gå frem med to procent i år.

- Forbrugertilliden ramte i april måned det højeste niveau i næsten to år og der er god grund til optimismen i de danske hjem.

- Beskæftigelsen stiger, og det giver danskerne flere penge på lommen. Med den netop vedtagne overenskomst vil lønningerne stige mere end priserne både i år og næste år, og det giver også plads til at hæve forbruget, skriver hun i en kommentar.

Mens salget af dagligvarer faldt en lille smule, var der til gengæld fremgang i varegrupperne beklædning og andre forbrugsvarer.

Det gennemsnitlige detailhandelsindeks for første kvartal lød på 97,1, og man skal helt tilbage til 2011 for at finde et lignende niveau.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Røde Kors med nødråb: 'Situationen er...
bt.dk
Henriks død ændrede tradition hos...
bt.dk
Uhyggelige detaljer: 19-årigt par...
bt.dk
'Luksusfælden'-par endte i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx