Af - 02/06-16 18:13; Opdateret: 02/06-16 19:01

Tusindvis af hundeejere bryder loven – hver dagTusindvis af hundeejere bryder loven – hver dag

Op mod 85.000 hundeejere har ikke tegnet den lovpligtige hundeansvarsforsikring. Gør hunden skade på andre personer, kan det ruinere ejeren.

Bildstrecke im Grossformat »

De færreste bilister tager chancen og sætter sig bag rattet uden at have tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring, for er uheldet ude, risikerer man at blive ruineret, hvis man invaliderer et andet menneske.

Blandt hundeejere er risikovilligheden stor. Næsten hver femte – helt præcis 17 procent – af de danske hundeejere har ikke tegnet den lovpligtige hundeansvarsforsikring. Det viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Agria Dyreforsikring blandt 600 repræsentative, danske hundeejere i perioden 8. – 21. marts 2016.

Ferietid: Sådan bør du få passet din hund
Ferietid: Sådan bør du få passet din hund

Hvis hunden løber ud foran en bil og forårsager personskade eller skambider et barn under en skovtur, kan hundeejeren komme til at hænge på et uoverskueligt stort erstatningskrav.

Omkring en halv million danske familier holder hund, og det betyder, at omkring 85.000 familie ikke har tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring for hunden.

Ét år efter Danmarks største dyreværnssag: Sådan går det hundene i dag
Ét år efter Danmarks største dyreværnssag: Sådan går det hundene i dag

- Vi anbefaler altid, at hundeejerne både tegner den lovpligtige ansvarsforsikring og en sygeforsikring til hunden. På den måde tager hundeejeren ansvar for sin hund og de dyr og mennesker, hunden møder på sin vej, siger Anne Orholt fra Dansk Kennel Klub.

5 tegn på at din hund hader at blive krammet
5 tegn på at din hund hader at blive krammet

En kombineret syge- og hundeansvarsforsikring fås typisk for omkring 1.700 kroner om året. Bødestraffen for ikke at have tegnet en ansvarsforsikring for den firbenede er på 3.000 kroner.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx