Af - 13/01-15 09:01; Opdateret: 15/01-15 09:09

Pengeautomaten er en såret dinosaurPengeautomaten er en såret dinosaur

Der er blevet længere mellem pengeautomaterne de seneste år.

storybild

Engang var pengeautomaten den hotteste teknologi. (Billede: polfoto/arkiv)

Har du svært ved at finde en pengeautomat, når du har brug for kontanter? Det er ikke så underligt, for de seneste knap fem år er der forsvundet 400 hæveautomater i gadebilledet, så der nu kun er 2.546 tilbage i hele landet. Det viser tal, som Finansrådet har trukket for metroxpress.

Banker tager overpris for risikofrie lån
Banker tager overpris for risikofrie lån

- Tendensen er klar og afspejler en udvikling, hvor efterspørgslen efter kontanter er blevet mindre og mindre, siger underdirektør i Finansrådet Michael Busk-Jepsen og tilføjer, at et samfund med færre kontanter er mere effektivt, da det er hurtigere og billigere at overføre penge digitalt end i poser.

Samtidig har den aftagende efterspørgsel efter kontanter været en en medvirkende årsag til, at antallet af bankrøverier er faldet fra 135 i 2000 til 21 sidste år, da flere og flere filialer bliver kontantløse, påpeger han.

Pas på: Falske penge i omløb
Pas på: Falske penge i omløb

Nordea sidder i dag på 520 af de tilbageværende pengeautomater. Samme antal som i 2010. Ken Adrian, leder af privatkunder i Nordea i Danmark, siger:

- Selv om der de seneste par år har været en eksplosiv stigning i betaling med smartphones og netbank, er der stadig behov for kontanter. Det er svært at sige, hvornår Danmark bliver et kontantløst samfund, men ser vi fem år frem, har vi formentlig færre hæveautomater, end vi har i dag.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx