Af - 22/10-14 23:39; Opdateret: 23/10-14 10:25

Thorning haler – lidt – ind på LøkkeThorning haler – lidt – ind på Løkke

Socialdemokraterne går frem, mens DF har tabt lidt af pusten. Løkke og blå blok har dog stadig et komfortabelt forspring, viser ny måling.

storybild

Danmarks tre største partier repræsenteret ved deres formænd. (Billede: polfoto/arkiv)

Med under et år til næste folketingsvalg kan statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) notere sig, at hendes parti nyder en lille fremgang i vælgeropbakning, men at der skal sættes en gevaldig slutspurt ind for at indhente Løkke og resten af blå blok. Det viser en vælgermåling, som Yougov har foretaget for metroxpress.

Thorning til asylkritik: Der er stadig tale om stramning
Thorning til asylkritik: Der er stadig tale om stramning

Socialdemokraterne går frem til 20,6 procent af stemmerne, og samlet vinder rød blok fire mandater og står dermed til 79 mandater, som er der højeste mandattal, YouGov har målt rød blok til siden november 2012.

Indsnævringen af blå bloks forspring skal også delvist forklares med, at SF for anden måling i træk ligger på 6,3 procent. SF's regeringsexit i januar i år synes således lige så stille at have smittepositivt af partiets vælgeropbakning. Man skal i hvert fald helt tilbage til januar 2013 for at finde den seneste YouGov- måling, hvor SF lå over seks procent.

Thorning om ny rokade: Jeg griner lidt af mig selv
Thorning om ny rokade: Jeg griner lidt af mig selv

Blå blok taber fire mandater og lander på 96. Blå bloks tilbagegang skyldes især, at Dansk Folkeparti synes at have tabt pusten efter sommerferie. Partiet står nu til 20,4 procent, mens Thulesen Dahl og co. før sommerferien lå stabilt omkring 24 procent, og i flere målinger var landets største parti.

Overblik: Her er Lars Løkkes møgsager om bilag og pengerod
Overblik: Her er Lars Løkkes møgsager om bilag og pengerod

Med forbehold for målingens statistiske usikkerhed er DF nu tilbage i positionen som Danmarks tredjestørste parti efter Socialdemokraterne på andenpladsen og Venstre, der som landes største parti har stabiliseret sig omkring de 23 procent efter Løkkes seneste bilagssag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forkrampethed, rutinemangel eller...
bt.dk
Alternativet-medlem sammenligner...
bt.dk
Lamslået over Skats direktør-finte:...
bt.dk
Silkeborg-manager efter drama:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx