Af - 21/11-16 18:34; Opdateret: 23/11-16 17:27

Charlotte har 200 brudekjoler i kælderenCharlotte har 200 brudekjoler i kælderen

31-årige Charlotte Engelsen har fundet sig en niche: Hun sælger brugte brudekjoler, og selv havde hun hele tre på til sit bryllup - som hun selvfølgelig solgte igen.

Bildstrecke im Grossformat »
En brudekjole hos VintageGirl kan man købe med 40 procent rabat i forhold til nyprisen. - Jeg tager kun eksklusive kjoler i kommission, så man er derfor sikret en kjole i en lækker kvalitet - og det er jo også derfor, at de kan tåle at blive brugt mere end en gang, siger Charlotte Engelsen til metroxpress. Charlotte Engelsens kælder kan besøges efter aftale, og hun driver også butikken som webshop. På billedet: Charlotte Engelsen. Charlotte Engelsen forklarer, at det nærmest er umuligt at beskrive en typisk målgruppe for second-hand-brudekjoler, da der både er piger, som kommer udelukkende på grund af et stramt budget men også kvinder, hvor prisen er underordnet, men hvor det er det bæredygtige aspekt, som er vigtigt for dem.  På billedet: Charlotte Engelsen. - Kvinderne, som sætter deres kjoler i kommission hos VintageGi,rl er heller ikke en bestem type, det er ofte piger som har fundet ud af, at det er umuligt at sælge sin kjole via online portaler - som har haft rigtigt mange piger hjemme privat for at prøve deres brudekjole uden held, siger Charlotte Engelsen og fortsætter: - Ofte er det også kvinder med en karriere som ikke tillader dem at bruge tid på at sælge deres brudekjole. Så de kommer til mig efter deres bryllup.  På billedet: Charlotte Engelsen. Som selvstændig har Charlotte Engelsen mange kasketter på: - Jeg har lavet min egen hjemmeside, administrer webshoppen, indberetter moms og laver regnskab, jeg tager selv billeder af mine kjoler til hjemmesiden og laver annoncering samtidig med, at jeg jo står i butikken og vejleder kommende brude i hvilken kjole, der passer bedst til dem og hvilket tilbehør som matcher, siger hun til metroxpress. På billedet: Charlotte Engelsen.

De fleste kjoler i Charlotte Engelsens butik ligger på mellem 7-10.000 kroner - men der er kjoler fra 5.000-25.000 kroner.

Værktøj, gammelt legetøj og møbler, man ikke kan få sig selv til at smide ud. Det plejer at være nogle af de ting, som danskerne typisk har i kælderen. Men det gælder ikke for 31-årige Charlotte Engelsen.

Hendes kælder er fyldt med brudekjoler. I starten fyldte de kun ét af kældrerummene, men nu har de hvide, store kjoler bredt sig til det meste af hendes kælder i villaen på Østerbro.

Efter at have indtaget det meste af vores ret store kælder, tror jeg min mand synes, at det må være nok.
Det siger Charlotte Engelsen til metroxpress.

Like MX Penge på Facebook, hvis du vil opdateres med artikler om forbrug, iværksætteri og arbejdsmiljø.

Kjolerne er varer i hendes forretning. Fra kælderen driver hun nemlig butikken VintageGirl, en butik med second-hand-brudekjoler, som kan købes 40 procent billigere en nyprisen. Charlotte Engelsen tager kjolerne i kommusion og tager derfor selv 50 procent af det beløb, hun får solgt brudekjolen for.

Ideen til forretningen fik hun, da hun selv var på jagt efter en brudekjole.

- Jeg erfarede, at de etablerede brudekjoleforretninger ofte ikke sætter priser på deres hjemmeside, og de skriver heller ikke de rigtige modelnavne på kjolerne, siger Charlotte Engelsen, der dermed havde vanskeligt ved at finde ud af, om hun gjorde en god handel.

"Jeg kan få fingre i det, jeg ellers ikke har råd til."

På Trendsales og Den Blå Avis kunne hun imidlertid se, der var et marked for second-hand-brudekjoler, men her er problemet, at de fleste ikke køber en så vigtig kjole, før de har prøvet kjolen på.

Disse problemer løser Charlotte Engelsen med sin forretning. Her kan man prøve kjolerne, se deres pris og samtidig gøre en god handel.

- Jeg har fundet en niche, der rent faktisk er et marked for, siger Charlotte Engelsen.

Connie droppede designerkjole - blev gift i bedstemors 50 år gamle kjole
Connie droppede designerkjole - blev gift i bedstemors 50 år gamle kjole

Hun er ikke er i tvivl om, hvad der er det bedste ved hendes job:

- Når jeg mailer sælger, at hendes kjole er blevet solgt, får jeg simpelthen de mest vidunderlige og taknemmelige mails retur. Derfor elsker jeg mit job og min forretning. Det er så givende. at andre bliver så glade over at få solgt en kjole, som kan gøre en anden pige lykkelig, siger hun.

Derfor udskød Emma på 140 kilo sit bryllup i syv år
Derfor udskød Emma på 140 kilo sit bryllup i syv år

Der er ingen tvivl om, at Charlotte Engelsen elsker sin forretning og brudekjoler. Faktisk er hun så glad for de hvide, store kjoler, at hun selv valgte at blive gift i tre forskellige.

Jeg blev selv gift i tre brudekjoler, én brugt og to nye. Når man elsker og værdsætter brudekjoler så meget som mig - så kunne jeg umuligt beslutte mig for en enkelt kjole - så det var lidt af en drøm, der gik i opfyldelse at kunne have hele tre forskellige på i løbet af dagen. De er selvfølgelig alle blevet solgt igen i min egen butik.
Det siger Charlotte Engelsen.

På billedet ses Charlotte Engelsen i en af sine brudekjoler.

Hvordan er det at blive gift i en genbrugsbrudekjole? Klik her og læs om 28-årige Frederikke Langkjær, der blev gift i en kjole købt hos Charlotte Engelsen.

Frederikke Langkjær.

LÆS OGSÅ: Find de lækreste secondhand julegaver

LÆS OGSÅ: Hvad ønsker konfirmanderne sig i år?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet deler billede - hvem har set...
bt.dk
Vennen og rivalen mindes afdøde...
bt.dk
Har du også undret dig? Derfor...
bt.dk
Legendarisk cirkus risikerer at lukke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx