Af Jeppe Elkjær Andersen - 09/10-17 09:42

Mobilepay i nyt tiltag - det kommer det til at betyde for digMobilepay i nyt tiltag - det kommer det til at betyde for dig

Den populære mobilbetalings-app Mobilepay er på vej med en ændring, når det kommer til skat. Selskabet bag Mobilepay er nemlig på vej ind i et samarbejde med Skat, så det for fremtiden vil være muligt at se, om der betales skat af de overførte beløb.

storybild

ARKIVFOTO. (Foto: Simon Læssøe/Scanpix 2017) (Billede: Simon Læssøe)

Det skriver Børsen.

Ændringen hos Mobilepay kommer som en del af regeringens udspil i forhold til deleøkonomi. Her er det meningen, at Mobilepay skal dele viden, så en teknisk løsning, der gør det muligt at forbinde tjenester som netop Mobilepay med Skat, kan blive udviklet.

»Hvis man sælger en ydelse, skal køberen kunne se, at der er indberettet Skat. Så hvis jeg anmoder om nogle penge, så kan du se, at de bliver indberettet. Det skulle gerne være en konkurrencefordel i Danmark,« siger skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Han lancerer mandag en strategi for deleøknomi sammen med to andre ministre.

Og her skal Mobilepay, der for ganske nyligt er blevet et selvstændigt selskab uden for Danske Bank, som oprindeligt skabte app'en, frem mod 2019 være med til at bidrage med den data, der skal være grundlaget for den nye skatteløsning, der skal gøre det lettere for eksempelvis Airbnb og kunder af lignende tjenester at sikre, at der betales skat af de overførte penge.

Hos Mobilepay ser man samarbejdet med Skat som et klap på skulderen, da man mener, at samarbejdet er en blåstempling af deres arbejde og er med til at understrege, at tjenesten er en vigtig spiller.

Det nye samarbejde skal munde ud i en løsning, der ikke kun gør skattebetaling nemmere, men også det at få fradrag kan blive nemmere - eksempelvis hvis man overfører penge til velgørenhed.

Den nye løsning forventes at stå klar i 2019.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michael er sporløst forsvundet:...
bt.dk
Se videoen: Modellen Joy går nøgen på...
bt.dk
Vandt 15 millioner i Lotto: Nu har...
bt.dk
Stålsat Michael Laudrup: 'Jeg ønsker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx