Af - 14/05-14 07:57

Andelsboliger sælger sig selvAndelsboliger sælger sig selv

Priserne på andelslejligheder i hovedstaden rammer mange steder prisloftet. Sælgerne går i stigende grad uden om ejendomsmæglerne.

storybild

Der er blevet længere mellem mæglernes Til Salg-skilte på andelsboliger i hovedstaden. Når priserne og efterspørgslen stiger, går flere sælgere uden om mæglerne og deres salær. (Billede: polfoto/arkiv)

Man risikerer at spilde tiden, hvis man spejder efter andelslejligheder i ejendomsmæglernes vinduer i København. Udbuddet hos mæglerne er nemlig styrtdykket med 65 procent det seneste år, viser en ny analyse fra Realkredit Danmark.

Ro på: Ekspert afblæser al snak om ny boligboble
Ro på: Ekspert afblæser al snak om ny boligboble

Det betyder imidlertid ikke, at det er umuligt at opdrive en andelslejlighed. Sælgerne går nemlig stigende grad går uden om mæglerne og deres salær.

Det skyldes, at andelsboligerne i gennemsnit nu sælges til bare én procent under de maksimalpriser, der gælder for andelsboliger, og så vælger mange at sælge gennem mund-til-mund-metoden, via foreningens ventelister, på dba.dk eller andre portaler.

Lejlighed i København er den dyreste nogensinde
Lejlighed i København er den dyreste nogensinde

- Og vores forventning er, at flere andelsboliger i hovedstadsområdet vil blive solgt til maksimalprisen frem mod årsskiftet, siger cheføkonom i Realkredit Danmark Christian Hilligsøe Heinig og henviser blandt andet til, at når priserne på ejerlejligheder stiger hurtigere end på andelsboliger, får man mere bolig for pengene ved at købe en andel.

Det øger efterspørgslen på andelsboliger og presser priserne op mod eller på maksimalprisen – i de veldrevne andelsforeninger. For der findes stadig andelsforeninger – som typisk blev stiftet på en bunke af risikable lån i 00'erne - som er så forgældede, at andelshaverne nu er villige til at betale for at slippe af med deres andel.

Lejligheder i København sælges hurtigere end før
Lejligheder i København sælges hurtigere end før

Stifter af analyseformaet Andelsbasen.dk Tejs Volfsberg Carstensen vurderer, at det er et godt tidspunkt at købe andelsbolig, da bankerne lige nu konkurrerer skarpt på renterne på andelsboliglån.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

NU blomstrer kirsebærtræerne - se det...
bt.dk
Yes! Godt nyt til alle NCIS-fans
bt.dk
Ny tendens ved aftenbordet:...
bt.dk
Vidste du det? Det sker der med dine...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx