Af - 26/06-15 06:14

Luksus-iværksætter fanget i salg af LEGO-kopierLuksus-iværksætter fanget i salg af LEGO-kopier

Den unge iværksætter Søren Bælum sælger kinesiske LEGO-kopier på sin webshop Digo.dk.

storybild

Den unge iværksætter Søren Bælum er igen på kant med loven. Denne gang fordi han - indtil metroxpress afslørede det - har haft kinesisk kopi-LEGO til salg på sin webshop Digo.dk (Billede: screenshot frd Digo.dk)

Den unge luksus-iværksætter Søren Bælum har ikke blot store problemer med at overholde markedsføringsloven på sin webshop Deluxlife.dk, hvor han - indtil metroxpress i tirsdags afslørede det - solgte luksusspiritus med stærkt vildledende førpriser.

Luksus-iværksætter vildleder sin kunder
Luksus-iværksætter vildleder sin kunder

Han sælger også kinesiske kopier af LEGO's Star Wars-figurer på sin webshop digo.dk / Digo ApS, som han stiftede i juni sidste år.

Luksus-iværksætter erkender vildledende priser
Luksus-iværksætter erkender vildledende priser

LEGO fører løbende sager verden over for at beskytte deres patenter og varemærke, og sagen kan være ganske alvorlig for den unge iværksætter, påpeger professor i ophavsret Morten Rosenmeier, Københavns Universitet.

Er du interesseret i iværksætteri, og vil du opdateres med historier om emnet, så like MX PENGE her

- Der kan både være tale om varemærkekrænkelse og brud på ophavsret- og markedsføringsloven. Det er noget, man skal passe på med. Man får ørerne i maskinen, også selv om man er ung, siger han

LEGO oplyser, at de er opmærksomme på den kinesiske kopist, og altid 'reagerer' over for sælgere af kopiprodukter for at beskytte deres varemærke og forbrugerne mod kopier.

20-årig luksus-iværksætter afsløret i afgiftsrod
20-årig luksus-iværksætter afsløret i afgiftsrod

- Det gør vi på alle niveauer. Det kan være ved at gå rettens veje eller ved at rette henvendelse til en sælger med henblik på at få denne til at indstille salget, siger kommunikatio schef i LEGO Charlotte Simonsen.

Søren Bælum skriver i en mail til metroxpress, at LEGO-kopierne bliver taget af Digo.dk 'øjeblikkeligt'. Han tilføjer:

Luksus-iværksætter i problemer - igen
Luksus-iværksætter i problemer - igen

- Jeg sidder personligt ikke med Digo.dk til dagligt, men fungerer som en slags investor, og har ikke været nok opmærksom. 

Søren Bælum står i cvr-registreret anført som stifter og ansvarlig direktør for Digo Aps.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx