Af - 28/04-14 07:56

Bitter strid: James Bond-firma sagsøger Universal for rip-offBitter strid: James Bond-firma sagsøger Universal for rip-off

Rettighedshaverne bag James Bond-filmene sagsøger Universal, fordi de hævder, at den ny film ‘Section 6’ kopierer den kendte action-helt.

storybild

Her ses den britiske skuespiller Daniel Craig i rollen som James Bond. Rettighedshaverne anklager Universal for at kopiere agenten. (Billede: Gero Breloer)

Den velklædte britiske agent, James Bond, er blevet centrum for en bitter strid mellem nogle store Hollywood-filmselskaber.

Metro-Goldwyn-Mayer og Danjaq, der ejer rettighederne til James Bond, har sagsøgt Universal for angiveligt at kopiere konceptet i en ny film, Section 6.

Dansk tv-vært i spil som ny Bond-babe
Dansk tv-vært i spil som ny Bond-babe

Filmen, der er baseret på et Aaron Berg-manuskript om et britisk agent-bureau, bruger ifølge anklagerne en agent, der på alle måder minder om James Bond:

- Filmen byder på en dristig, smoking-klædt britisk hemmelig agent, der er ansat af ‘Hans Majestæts hemmelige tjeneste’ med en ‘licens til at dræbe ' og et 00-agent nummer på en mission for at redde England fra en skurk”, skriver MGM og Danjaq i anklageskriftet.

Sejler laver vildt James Bond-trick
Sejler laver vildt James Bond-trick

Anklagerne kræver ved en retssag i Californien, at Universal stopper produktionen af filmen, hvis den kopierer James Bond-varemærket.

Universal har afvist at udtale sig om sagen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nikolaj Jacobsens mareridt: 'Det er...
bt.dk
Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Blachman straffer meddommer: 'Jeg vil...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx