Af Ritzau - 07/11-16 10:53

Medvind til Clinton giver medvind til Vestas på børsenMedvind til Clinton giver medvind til Vestas på børsen

USA er Vestas' største marked. FBI's frikendelse af Hillary Clinton i e-mail-sag får aktien til at stige.

storybild

Vestas stiger på fondsbørsen i København, efter FBI har meldt ud, at der ikke er grund til at sigte Hillary Clinton i e-mail-sag. (Billede: Free/Vestas)

Den danske vindmøllegigant Vestas indleder ugens handel på fondsbørsen i København med solid medvind fra morgenstunden.

I den indledende handel lagde Vestas ud med en stigning på næsten fem procent, men ligger en time efter børsens åbning til en stigning på knap fire procent til 517,50 kroner per aktie.

Det er nyheder fra valgkampen i USA, der får aktien til at stige, vurderer aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank. USA er Vestas' største marked.

- Vestas-aktien stiger, fordi FBI har været ude og sige, at Hillary Clinton ikke har gjort noget galt i den såkaldte e-mail-sag, siger han.

- Vestas-investorerne har været meget nervøse, fordi dårligere meningsmålinger til Hillary Clinton betyder større sandsynlighed for, at Donald Trump bliver amerikansk præsident. Og han hader vindmøller, tilføjer Jacob Pedersen.

- Der er ikke nogen tvivl om, at når man ser på Donald Trumps anstrengte forhold til vindmøller, så vil han gøre alt, hvad han kan, for at lægge det marked ned hurtigst muligt, siger Jacob Pedersen.

Han understreger dog, at Donald Trump ikke har frie hænder, men at han er afhængig af flertallet i kongressen.

- Uanset vil han være en meget skidt frontfigur at få i USA for hele satsningen på omlægning til vedvarende energi og i særdeleshed for satsningen på vindmøller, siger Jacob Pedersen.

Søndag aften dansk tid kom det frem, at FBI ikke finder grundlag for at sigte Demokraternes præsidentkandidat på baggrund af den e-mail-sag, der igen var oppe at vende mod Hillary Clinton i forbindelse med mails sendt fra en usikret server.

Amerikanerne skal stemme ved valget 8. november.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny drejning i sagen: Årets boksebrag...
bt.dk
Verdens tredjestørste butik på vej...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Så vildt bliver det i ‘Divaer i junglen’
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx