Af - 12/05-15 17:36; Opdateret: 19/09-16 15:21

Røde ører hos Lauritz.com. Vurderede fup-ur til 7.400 kronerRøde ører hos Lauritz.com. Vurderede fup-ur til 7.400 kroner

På baggrund af en pilskæv vurdering fra Lauritz.com har 39 auktionskunder betalt op til 3.100 kroner for fup-uret Rêves, som højst er 100 kroner værd. Kunderne kan få deres penge tilbage, og Lauritz.com er klar til at udlevere sælgernes identitet til politiet.

storybild

Lauritz.com vurderer fup-ur til 7.400 kroner. Auktionhuset er klar til at assistere politiet, hvis politiet begynder at efterforske sagen. (Billede: sScreenshot fra Lauritz.com)

Den 12. maj 2014 var der hammerslag på et 'eksklusivt' Rêves-herreur, som auktionshuset Lauritz.com havde vurderet til 7.400 kroner. Højeste bud endte på 2.600 kroner plus 20 procent i salær og plus hammerslagsgebyr. Samlet pris: Godt og vel 3.100 kroner.

Men uret er stort set værdiløst. Som metroxpress dokumenterede i mandags, er urmærket 'Rêves' opfundet af to handelsskoleelever fra Fyn, som også har oprettet hjemmesiden reves-watches.com, hvor Rêves markedsføres som et kvalitetsur med en vejledende udsalgspris på 1.250 euro.

En urmagermester har imidlertid vurderet uret for metroxpress: Konklusion: Rêves-uret er af meget ringe kvalitet og kan bestilles hjem fra Kina eller Taiwan for maksimalt 100 kroner stykket, inklusiv fragt.

Læs hele historien og se videoen, hvor urmagermesteen piller Rêves-uret og handelsskolestudenternes fup-nummer fra hinanden her:

To handelsstudenter fanget i stort fupnummer med ure
To handelsstudenter fanget i stort fupnummer med ure

Men hvordan kan et af landets største auktionshuse når frem til, at et billigt produceret ur med plastikurværk er et højkvalitetsur til 7.400 kroner? Metroxpress har spurtgt konceptchef hos Lauritz.com Mette Jessen, som har svaret skriftligt på metroxpress-spørgsmål i sagen.

Hvordan er Lauritz.com nået frem til vurderingen på 7.400 kroner ?

- Lauritz.com vurderede indtil 1. november 2014 nyproducerede varer efter butikspris. Vores vurdering plus salær svarede dermed til den pris, som vi mente, at varen ville koste i en butik, dvs. den vejledende udsalgspris (den vejledende udsalgspris på 1.250 euro fra reves-watches.com, red.)

Den 1. november 2014 ændrede vi vurderingsmetodik. Alle varer blev herefter vurderet efter forventet hammerslag, dvs. den pris som vi forventer, at en vare vil opnå i hammerslag, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare.

I forhold til de konkrete ure, så har vi indtil den 1. november 2014 solgt 21 ure som blev vurderet efter butikspris. Vurderingen blev sat med udgangspunkt i den aktuelle markedspris oplyst på hjemmesiden (reves-watches.com, red.), 1.250 euro svarende til 9300 kroner minus salær, altså 7.500 kroner. Efter 1. november 2014 solgte vi 18 ure, som blev vurderet efter forventet hammerslag. Da det hidtidige gennemsnitlige hammerslag havde lydt på 1.400 kroner, blev vurderingen sat lidt i underkanten af dette niveau til 1.200 kroner.

Dealsites: Fuppede ur-kunder får deres penge tilbage
Dealsites: Fuppede ur-kunder får deres penge tilbage

Har Lauritz.coms vurderingsekspert haft Rêves-uret mellem fingrene/beset uret fysisk?

- Ja, men vi må erkende, at vi ikke har været grundige nok i vores vurdering af urets kvalitet og den anslåede markedspris.

Vil Lauritz.com af egen drift kontakte køberne af uret og tilbyde dem at annullere købet?

- Lauritz.com indestår altid for varebeskrivelsen over for køber. Ud over de to års reklamationsret som følger af lovgivningen, tilbyder Lauritz.com sine kunder en tidsubegrænset ægthedsgaranti. Skulle en vare efter auktionen vise sig at være en forfalskning, at varebeskrivelsen har været behæftet med væsentlige fejl eller mangler, eller at varen har været i væsentlig dårligere stand end antaget, vil vores kunder være berettiget til at annullere købet og få købssum samt eventuelle forsendelsesomkostninger retur.
Vi vil med udgangspunkt i dette kontakte alle kunder og tilbyde dem at returnere deres køb, hvis de ønsker det.

Vil denne sag få Lauritz.com til generelt at ændre sine procedurer i forbindelse med vurderingen af varer?

- Lauritz.com ændrede som nævnt i 2014 vurderingsmetodik og påtænker derfor aktuelt ingen nye ændringer.

Hvordan vil Lauritz.com reagere i forhold til sælgeren/sælgerne af Rêves-ure på Lauritz.com?

- Som bekendt blev urene også sat til salg på forskellige dealsites til en lavere pris. Vi informerede derfor allerede dengang sælger om, at vi i henhold til vores interne retningslinjer, som følge af den nye vejledende udsalgspris ville nedjustere vurderingen. Herefter ønskede sælger ikke at fortsætte sit salg hos os. Efter at det er blevet os bekendt, at der skulle være tale om bevidst vildledning i form af falske markedspriser, har vi selvsagt spærret sælgernes kundekonto og oplyser nu vores huse om, at vi ikke modtager varer fra denne sælger fremadrettet.

Luksus-iværksætter i problemer - igen
Luksus-iværksætter i problemer - igen

- Kan Lauritz.com af- eller bekræfte, om to handelsstudenter omtalt i metroxpress artikel 'To handelsstudenter fanget i stort fupnummer med ure', selv har budt uret op til 2.600 kroner - muligvis for at kunne overbevise købere i detailleddet om, at deres fup-ur er eksklusive mærkevare-ur med en hammerslagspris på 2.600 kroner på Lauritz.com - eller om sælgeren/sælgerne på Lauritz.com er en tredje part?

- Vi betragter alle vores kunders personlige oplysninger som strengt fortrolige. Dermed kan vi ikke oplyse til metroxpress, om de pågældende kunder har budt på disse ure. Vi samarbejder altid med politiet og udleverer dermed kundeoplysninger til politiet i det omfang, som er nødvendigt for at assistere politiet i deres efterforskningsmæssige arbejde. Skulle vi således få en henvendelse på ovenstående fra politiet, vil vi naturligvis udlevere alle relevante oplysninger.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx