Af - 11/04-16 16:26; Opdateret: 11/04-16 16:58

Brandudsalg i Fona: Gør et elektronik-kupBrandudsalg i Fona: Gør et elektronik-kup

Der kan være mange penge at spare på elektronik under Fonas ophørsudsalg. Men det kan blive besværligt at reklamere over varer med fejl.

Bildstrecke im Grossformat »

Fona lukker og slukker. Ophørsudsalget betyder, at du kan spare op til 70 procent på fladskærme, tablets og andre eletronikprodukter.

Fona er fortid.

Ingen af kædens 56 butikker overlever. Hovedparten, 46 butikker, drejer nøglen om, mens 10 butikker – otte i hovedstadsområdt, én i Aarhus og én i Aalborg - er blevet opkøbt af norske Elkjøp Nordic, som ejer Elgiganten.

Det betyder, at Fona nu holder brandudslag af sit varelager, der er opgjort til en værdi på 250 millioner kroner. Udsalget kører som såkaldt hollandsk udsalg, hvor priserne gradvis bliver sat ned: I dag med 10 procent, næste mandag med yderligere 10 procent og så fremdeles, indtil priserne er sat ned med 70 procent den 16. maj og frem til til sidste åbningsdag den 21. maj.

Ekspert: Fona gik ned sammen med cd- og dvd-salget
Ekspert: Fona gik ned sammen med cd- og dvd-salget

Forbrugerne skal være opmærksomme på, at ophørsudsalgsvarerne ikke kan byttes eller returneres, oplyser Fona. Den to-årige reklamationsret gælder forsat, men det kan dog blive noget bøvlet at gøre brug af den, da fejlramte og mangelfulde produkter ifølge Tv2.dk skal indleveres i en af de 10 overlevende butikker. Er varen købt i Fona i Nykøbing Falster, ligger den nærmeste overlevende Fona-butik i København.

Elkjøp Nordic forventer, at det vil tage et års tid at konvertere de 10 overlevende Fona-butikker til Elgiganten-butikker.

Elgiganten-direktør er fåmælt om planerne med Fona
Elgiganten-direktør er fåmælt om planerne med Fona

- Vi ser frem til, at Elgiganten skal kunne tilbyde danskerne mulighed for at handle hos os i butikker beliggende i city, siger Peder Stedal, administrerende direktør i Elgiganten, og tilføjer:

- Forudsat at aftalen godkendes (af konkurrence myndighederne, red.) vil vi desuden kunne hjælpe kunder, der har handlet hos Fona, med deres reklamationer og spørgsmål.

De 10 butikker vil blive ført videre under Elgigantens navn.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
BTs sportschef: Superligaen skal...
bt.dk
Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx