10/05-14 13:04

Konflikt i Norwegian risikerer at ramme hele EuropaKonflikt i Norwegian risikerer at ramme hele Europa

En storstrejke i Norwegian risikerer at ramme flyselskabets europæiske afgange, lyder det fra kabineforening.

storybild

Hvis kabinepersonalet hos Norwegian som ventet går i storstrejke senere på måneden, vil det ud over de danske og norske flypassagerer også kunne ramme de europæiske afgange.

Det skriver nyhedsbureauet NTB, som henviser til, at den europæiske transportfagforening ETF og dens 2,5 mio. medlemmer har været ude med opbakning til Norwegians kabineforening.

Ekspert: Flystrejke kan blive dyrt for forbrugerne
Ekspert: Flystrejke kan blive dyrt for forbrugerne

ETF tilkendegiver, at Norwegian vil blive stoppet i hele Europa, hvis lavprisselskabet gør alvor af udmeldingen om at ville omgå en strejke ved at leje fly og personale fra andre selskaber.

- De har sagt, at de vil holde alt mandskab tilbage i Europa, hvis Bjørn Klos (administrerende direktør i Norwegian, red.) forsøger at bryde strejken under en eventuel konflikteskalering, siger Marit Lindén, formand for Norwegians kabineforening, ifølge NTB.

Den europæiske opbakning til Norwegians kabineforening kommer i kølvandet på, at kabinefolket og ledelsen i Norwegian ikke længere taler sammen.

Norwegian-boss: Forstår ikke strejken
Norwegian-boss: Forstår ikke strejken

De ansatte i flyselskabet venter kun på besked fra den danske forligsmand Asbjørn Jensen, før en storstrejke blandt omkring 1300 kabinefolk bryder ud i Norwegian senest den 25. maj.

Sådan lyder meldingen fra fagforeningen Parat, som repræsenterer både de danske og norske kabinefolk i det norske lavprisselskab.

- I Norge har vi afbrudt forhandlingerne, og strejken er et faktum. Vi venter nu kun på, at den danske forligsmand Asbjørn Jensen giver os tidsfristerne, sagde kommunikationschef i Parat, Arve Sigmundstad, fredag til Ritzau.

Stort skandinavisk flyselskab varsler strejke
Stort skandinavisk flyselskab varsler strejke

Hos Norwegian ønsker man ikke at svare på, hvordan en eventuel strejke vil påvirke deres flyvninger.

- I øjeblikket går trafikken som normalt, så det her er foreløbigt hypotetiske problemstillinger, skriver informationschef Lasse Sandaker-Nielsen fra Norwegian i en sms til norske E24.

Informationschefen fastholder, at flyselskabet vil leje sig til fly og personale, hvis der sker en optrapning af strejken.

- Vores ansvar er at få passagererne frem til deres mål, og skulle strejken optrappes, vil vi gøre alt for at de rejsende bliver så lidt påvirket som muligt, skriver Lasse Sandaker-Nielsen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Konkurrenterne håner FCK-kaptajn:...
bt.dk
Barca-målmand: Neymars farvel var en...
bt.dk
Guld-darlings ’hidsige’ kæreste i...
bt.dk
Wow: Kan du kende Kim Kardashian som...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx