Af - 12/03-14 20:19

Lars Larsen får tørre tæsk i tysk tv-program: Lønningerne er usleLars Larsen får tørre tæsk i tysk tv-program: Lønningerne er usle

Lars Larsens tyske filial 'Dänisches Bettenlager' anklages for at gøre alt for at holde personaleomkostninger i bund.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

Lars Larsen ejer knap 900 butikker i hele Tyskland, der går under navnet 'Dänisches Bettenlager'.

Disse får massiv kritik i programmet 'Panorama – Die Reporter', der blev sendt tirsdag aften på den tyske tv-kanal NDR, skriver epn.dk.

Se hvor mange lande Dyne-Larsen har erobret
Se hvor mange lande Dyne-Larsen har erobret

Her anklages Dänisches Bettenlager og dermed også Lars Larsen for at presse lønningerne helt i bund, se skævt til fagligt organiserede medarbejdere og benytte praktikanter som billig arbejdskraft.

I programmet bliver adskillige tidligere ansatte i Dänisches Bettenlager interviewet. De fortæller, at man er meget fokuseret på at holde personaleomkostningerne nede i den tyske forretningskæde.

Dyne-Larsen bruger 1 milliard på nyt projekt
Dyne-Larsen bruger 1 milliard på nyt projekt

En tidligere ansat hævder også i programmet, at hun blev fyret, fordi hun meldte sig ind i en fagforening og efterfølgende bad om den overenskomstnæssige løn.

Hos Jysk Nordic, der har ansvaret for koncernens butikker og aktiviteter i flere lande, afviser man at se skævt til fagforeningerne:

- Den pågældende udsendelse handler, så vidt vi kan se på forhånd, om medarbejderforhold. Hvis det drejer sig om enkelt- og personsager, udtaler vi os af princip ikke om dem. Vi vil gerne have konstruktivt samarbejde med fagforeningerne. Hvis de vil have sager diskuteret med os, gør vi det altid gerne direkte – bare ikke gennem medierne, siger kommunikationsdirektør Jonas Schrøder fra Jysk Nordic til epn.dk.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx