Af - 30/10-16 12:00

Stor ændring for pendlere til januar: Her bliver det dyrtStor ændring for pendlere til januar: Her bliver det dyrt

Det er blandt andet slut med alle zoners-princippet, når en stor ændring af taksterne træder i kraft kort efter årsskiftet.

Bildstrecke im Grossformat »

Når det nye år begynder, løber pendlere på Sjælland, Lolland, Falster og Møn ind store forandringer for den offentlige trafik.

Ifølge Movia gennemfører busselskabet den 15. januar sammen med DSB og Metroselskabet en af de største reformer af priserne i den kollektive transport siden 1970’erne.

Ændringerne omfatter både pendlerkort og pristakster. Eksempelvis afskaffes alle zoners-kortet.

Dermed er det ikke længere muligt at rejse flere end ni zoner uden at betale for det antal zoner, der går ud over dette.

Forsinkelser smadrer  passagerers tillid til DSB
Forsinkelser smadrer passagerers tillid til DSB

Det vil eksempelvis ramme pendlere, der rejser fra Helsingør til København.

Hidtil har de loyale tog-rejsende i den nordøstsjællandske by betalt for ni zoner, selvom de har rejst i 11 ind til hovedstadens centrum. Fremover skal de punge ud, og det giver en prisstigning på over 100 kroner om måneden. Fra 15. januar stiger prisen således fra 1.385 til 1.490 kroner.

Her er de billigste rejser i juleperioden
Her er de billigste rejser i juleperioden

Andre pendlere skal vælge imellem to typer kort: ét til korte rejser mellem 2-8 zoner og ét til lange rejser på 9 zoner eller mere. Pendlerkort til lange rejser købes til en rejse mellem to faste destinationer, oplyser DOT - det fælles samarbejde mellem DSB, Movia og Metroselskabet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx