Af Ritzau - 16/11-16 05:29; Opdateret: 16/11-16 09:46

Meyers spisested i New York får Michelin-stjerneMeyers spisested i New York får Michelin-stjerne

Restauranten Agern får sin første Michelin-stjerne blot seks måneder efter åbningen.

storybild

Claus Meyer viser den danske statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V) og kronprinsesse Mary rundt i sin nyåbnede Great Northern Food Hall i Grand Central Station, New York City. (Billede: Scanpix/Troels Graugaard)

Den danske kok og iværksætter Claus Meyer får torsdag overrakt endnu en Michelin-stjerne.

Denne gang er det dog ikke for hans andel i Noma på Strandgade i København.

Claus Meyer får i stedet en stjerne for sin nystartede amerikanske restaurant, der bærer det danske navn Agern.

Det bekræfter Claus Meyer på sin officielle Facebook-side, efter at både Bloomberg og The Wall Street Journal har skrevet om hæderen.

- Det var en stor dag i går for Claus, køkkenchef Gunnar Gislason og hele holdet i USA, lyder det tidligt tirsdag morgen.

- Efter tidligere på året blandt en del andre rosende omtaler at have opnået de eftertragtede tre stjerner i New York Times tildelte Michelin-guiden i går Agern en stjerne blot seks måneder efter restaurantens åbning.

Den nye udgave af Michelin-guiden for New York City udkommer torsdag.

Agern ligger midt på Manhattan i den historiske Grand Central Terminal.

Restauranten er tæt forbundet med Great Northern Food Hall, der er et større madmarked med nordisk tema, som Claus Meyer åbnede i selv samme bygning i foråret.

Agern åbnede tidligere på året, og temaet er, som navnet antyder, nordisk mad med råvarer fra delstaten New York.

Claus Meyers restaurant er en af 13 nye New York-restauranter, der får en af de eftertragtede pladser i den røde Michelin-guide.

Den danske ambassadør i USA, Lars Gert Lose, ønsker på det sociale medie Twitter Claus Meyer tillykke med den flotte bedrift.

- Tillykke Claus Meyer. Meget imponerende og særdeles fortjent, skriver ambassadøren.

At få overrakt en af de fornemme stjerner er ikke uvant for Claus Meyer. Han er en del af ejergruppen i Noma, der kan bryste sig af to Michelin-stjerner.

Den danske restaurant har også toppet listen over verdens bedste restauranter fra organisationen World's 50 Best Restaurants.

Det skete senest i 2014.

I 2015 rykkede Noma ned som nummer tre, og i 2016 tog restauranten endnu to skridt tilbage til en placering som nummer fem.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx