Af - 10/07-16 09:26; Opdateret: 24/07-16 10:16

Gad ikke studielån - så byggede han sin egen studieboligGad ikke studielån - så byggede han sin egen studiebolig

En amerikansk studerende gad ikke låne penge til en studiebolig. Så byggede han bare sit eget lille hus.

storybild

Danmarks studerende hungrer efter studieboliger, boligmarkedet i de store studiebyer er en jungle, og en toværelses ejerlejlighed i København kan snildt koste over to millioner kroner.

Derfor kan man være nødt til at tænke i alternativer. Derfor bringer vi disse billeder fra sidste år, hvor den amerikanske college-studerende Joel Weber gik viralt på Imgur med en hjemmebygget studiebolig.

Prisen på materialerne løb op i 20.000 dollars. Men så skal han altså heller ikke tænke på andet end el, vand og varme i resten af studietiden. Da han var færdig med at bygge sit lille hus, fik han lov til at parkere det hos en ven af familien. Det sagde han til today.com.

Joels mål med den lille bolig er, at den skal være så miljøvenlig som muligt.

Lad billederne være en inspiration, men forhør dig med myndighederne, inden du stormer hen i det lokale byggemarked. Reglerne for byggeri og beboelse er lidt anderledes her til lands.

Stor er hans bolig ikke. Men da den er bygget oven på en trailer, kan den flyttes rundt. Det er meget praktisk, hvis man pludselig vil på udveksling eller skal flytte til en anden by for at studere.

Designet er faktisk ret stilet, hvis man hører til den gruppe mennesker, der godt kan lide lidt "simple living".

Det handler også om at udnytte pladsen optimalt. Her bliver trappen for eksempel brugt som studieplads.

Joel har indrettet bruseniche bagerst i boligen. Ifølge today.com var hans plan at indrette et ordentligt toilet. Da billederne blev taget, brugte han et gæstetoilet.

Hans lille studiebolig har det hele, og hvis man alligevel er typen, der hænger meget ud på studiet eller i læsesalen, så har man da heller ikke brug for mere. Har man?

LÆS OGSÅ: Adgangskravene til studielejligheder er skudt i vejret

LÆS OGSÅ: Borgmester om studieboliger til millioner: Det er uanstændigt

LÆS OGSÅ: Forældre beholder børns boliger og opheder boligmarkedet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx