Af - 17/03-14 08:37

Er mørk chokolade i pilleform den nye kur?Er mørk chokolade i pilleform den nye kur?

De kommer nok ikke helt til at ligne M&M's, eller smage lige så godt, men chokoladepillerne, skulle gerne kunne vise sig at forebygge hjerteanfald

storybild

Muligvis kan chokolade i pilleform forebygge hjerteproblemer (Billede: Polfoto)

Chokolade har alle dage været en rar spise. Men nu viser det sig muligvis, at der er en rigtig god grund til at spise chokolade i store mængder. En ny undersøgelse er skudt i gang, men henblik på at påvise, at næringsstofferne i chokoladen kan forebygge hjerteanfald og slagtilfælde. Det skriver ABCnews.com.

Ny choko-variant? Nu med hveps
Ny choko-variant? Nu med hveps


Chokolade-pillerne er så spækket med næringsstoffer, så det ville kræve at man skulle indtage ekstremt store mængder chokoladebarer for at nå op på samme niveau, som man afprøver på 18.000 personer.

Lykkepiller til unge er kørt helt af sporet
Lykkepiller til unge er kørt helt af sporet

- Folk spiser chokolade fordi de godt kan lide det, ikke fordi de tænker, at det er godt for dem. Idéen med undersøgelsen er af finde ud af om der er sundhedsfordele ved chokoladens ingredienser, udover sukker og fedt, siger Dr. JoAnn Manson, der er chef for forbyggende medicin fra Harvard-tilknytningen på kvinde-hospitalet i Boston.

Børn proppes med farlige ‘lykkepiller’
Børn proppes med farlige ‘lykkepiller’

Undersøgelsen bliver den første store test af kakao-flavonoler, der i tidlige småforsøg har vist sig at forbedre blodtrykket, kroppens brug af insulin, arterie-sundheden og andre hjerterelaterede faktorer.

En anden del af undersøgelsen skal vise om multivitaminer kan forbygge kræft. Tidligere undersøgelser pegede på denne effekt ved ældre, usunde mænd. Forskere vil se på om multivitaminer kan sænke risikoen for kræft i en bredere del af befolkningen.

Undersøgelsen er sponsoreret af det nationale hjerte- og lungeinstitut og Mars Inc., der er firmaet bafg populær chokolade som M&M's pog Snickers. Chokolade-firmaet har patent på en måde hvorpå man kan udvinde flavonoler fra kakao i en høj koncentration og komme dem i kapsler. Mars og nogle andre firmaer sælger kakaoekstrakt-kapsler, men med meget færre aktive ingredienser end dem der vil blive testet i undersøgelsen. Chokoladebarer indeholder endnu færre.

- Du kommer ikke til at få disse forebyggende flavanoler i det meste af det chokolade ser er på markedet. Kakao-flavonoler bliver ofte ødelagt i behandlingen af chokoladen, siger manson, der kommer til at lede undersøgelsen med Howard Sesso og andre på Fred Hutchinson kræftforskningscenter i Seattle.

Chokolade-pillerne kommer til at være indkapslede indgredienser uden nogen smag.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx