Af - 31/03-17 16:12

McDonald's laver KÆMPE ændring med deres burgereMcDonald's laver KÆMPE ændring med deres burgere

Det er første ændring i 44 år.

I videoen: Læserne tester den nye Chicken Big Mac.

McDonald's bløder kunder i USA, og det har fået burgergiganten til at gå i offensiven med en historisk ændring.

Fremover vil Quarter Pounder-burgere over næsten hele USA blive serveret med fersk kød, hvor bøffen i dag kommer fra fryseren, før den steges.

Det skriver USA Today.

Også her i Danmark overvejer McDonald's at skifte til fersk kød.

Det nye koncept lanceres, fordi konkurrenter som Wendy's har vundet markedsandele på McDonald's bekostning.

LÆS OGSÅ: McDonald's-ansat i København gør et genialt fund på toilettet

McDonald's har med succes kørt et forsøg med det ferske kød i 402 restauranter i Texas og Oklahoma, og fra og med næste år vil burgerkædens kunder kunne sætte tænderne i en Quarter Pounder, hvor kødet ikke har været frosset ned, over hele USA - med undtagelse af Alaska og Hawaii.

Ifølge McDonald's topchef Chris Kempczinski vil det friskere kød give forbrugerne en bedre smagsoplevelse.

- Når du steger fersk kød på grillen, skal det have kortere tid. De hurtigere stegetider på grillen betyder, at smagen bevares bedre, og den (bøffen, red.) kommer lige fra grillen og ud til kunden, siger han til USA Today.

LÆS OGSÅ: Snart vil McDonald's levere mad direkte til din hoveddør

I første omgang er det kun de forskellige udgaver af Quarter Pounder'en, som vil blive serveret med det ferske kød, men på sigt er målet, at det nedfrossede kød skal være fortid.

- Vi er slet ikke færdige endnu. Det her er det første skridt, siger McDonald's øverste chef i USA, Chris Kempczinski til USA Today uden dog at ville uddybe, hvornår de andre burgere kan fås med fersk kød.

Her i Danmark må kunderne i første omgang kigge langt efter ferskt kød i burgerne, men på sigt kan det også blive en realitet her til lands.

- Jeg vil bestemt ikke udelukke, at vi også kommer til at indføre fersk oksekød i vores danske restauranter på et tidspunkt. Vi tror på, at fersk oksekød også vil kunne være relevant for danskerne, så selvfølgelig indgår det også i vores overvejelser hos McDonald’s i Danmark. Indtil videre følger vi udviklingen i USA med meget stor interesse og glæder os til at lære af deres erfaringer, siger McDonald’s Danmarks kommercielle direktør, Mads Friis til BT.

LÆS OGSÅ: McDonald's med 'stor forandring': Ændrer på ikonisk burger

Overgangen til fersk kød i Quarter Pounder'en betyder, at samtlige McDonald´s-restauranter i USA (bortset fra Alaska og Hawaii) skal opdatere deres procedurer for fødevaresikkerhed og ændre i medarbejdermanualerne, så de ansatte får kendskab til, hvordan det ferske kød skal håndteres.

McDonald's skiftede til nedfrosset kød i 1973, fordi det gjorde det lettere for burgerkæden at sprede sig over hele USA.

LÆS OGSÅ: Læsernes dom: Sådan smager den nye McDonald's-burger

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx