Af - 12/04-16 13:30; Opdateret: 18/04-16 10:07

Jimmi droppede stofferne og valgte fællesskabetJimmi droppede stofferne og valgte fællesskabet

Han har været stofmisbruger og hjemløs. I dag arrangerer Jimmi Jørgemsen juleaftener og fællesspisning for ensomme og økonomisk trængte. Derfor er han nomineret til Fællesskabsprisen 2016.

storybild

Jimmi Jørgensen har været stofmisbruger og hjemløs. I dag er han kommet ud på den anden side og bruger sit liv på at hjælpe andre til en plads i fællesskabet. (Billede: Solveig Hansen)

I fem år levede han på gaden som stofmisbruger. I dag har han vristet sig fri af livet på den 'mørke side' – som han selv kalder sin barske fortid - og bruger det meste af sin fritid på at hjælpe ensomme og økonomisk trængte mennesker til en lidt lysere tilværelse.

Caféejer brygger for fællesskabet
Caféejer brygger for fællesskabet

I 2014 arrangerede Jimmi Jørgensen, 55 år, med sponsorstøtte fra byens erhvervsliv første gang juleaften med gratis mad og gaver til mindrebemidlede i Korsør.

Siden har han stiftet foreningen 'Korsør holder sammen', der viderefører juletraditionen, afholder fastelavn, Sankt Hans og nu også er involveret i et stort fællesspisningsprojekt sammen med de mange flygtninge, der er indlogeret på det gamle sygehus i Korsør. Derfor er han blevet nomineret til Fællesskabsprisen 2016 (du kan selv instille kandidater til prisen her).

- Jimmi Jørgensen skal vinde Fællesskabsprisen 2016, fordi han helt uselvisk gør et fantastisk stort stykke arbejde for sine medmennesker, som ikke har så stor en økonomi.
Om Jimmi Jørgsensen, i indstillingen til Fællesskabsprisen 2016.

- Der er mange på overførselsindkomst i Korsør, og mange enlige mødre og fædre, og de skal ikke stå og kigge, om der er råd til at være med, siger Jimmi Jørgensen og tilføjer:

- Det startede med, at jeg selv kunne huske, hvordan mine juleaftener var, da jeg gik gaden, og så tænkte jeg: Hvad sker der egentlig for dem, der er ensomme eller ikke har noget i Korsør? Jeg har fundet min plads i livet ved at være der for andre mennesker, ligesom der var nogle mennesker, der var der for mig, da jeg havde brug for det.

Nu kan du hylde hverdagens helte
Nu kan du hylde hverdagens helte

I 2008 blev han uddannet sosu-hjælper, og han er i dag ansat på helt almindelige vilkår i Korsør Kommune.

- For mig handler livet om at sprede noget kærlighed. Får man noget igen, er det bare dejligt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kræver VM udsat: Fodboldstjerne...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Folkeskoleelev slår dansk fodboldrekord
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx