Af - 12/04-16 13:30; Opdateret: 18/04-16 10:07

Jimmi droppede stofferne og valgte fællesskabetJimmi droppede stofferne og valgte fællesskabet

Han har været stofmisbruger og hjemløs. I dag arrangerer Jimmi Jørgemsen juleaftener og fællesspisning for ensomme og økonomisk trængte. Derfor er han nomineret til Fællesskabsprisen 2016.

storybild

Jimmi Jørgensen har været stofmisbruger og hjemløs. I dag er han kommet ud på den anden side og bruger sit liv på at hjælpe andre til en plads i fællesskabet. (Billede: Solveig Hansen)

I fem år levede han på gaden som stofmisbruger. I dag har han vristet sig fri af livet på den 'mørke side' – som han selv kalder sin barske fortid - og bruger det meste af sin fritid på at hjælpe ensomme og økonomisk trængte mennesker til en lidt lysere tilværelse.

LÆS OGSÅ: Caféejer brygger for fællesskabet

I 2014 arrangerede Jimmi Jørgensen, 55 år, med sponsorstøtte fra byens erhvervsliv første gang juleaften med gratis mad og gaver til mindrebemidlede i Korsør.

Siden har han stiftet foreningen 'Korsør holder sammen', der viderefører juletraditionen, afholder fastelavn, Sankt Hans og nu også er involveret i et stort fællesspisningsprojekt sammen med de mange flygtninge, der er indlogeret på det gamle sygehus i Korsør. Derfor er han blevet nomineret til Fællesskabsprisen 2016 (du kan selv instille kandidater til prisen her).

- Jimmi Jørgensen skal vinde Fællesskabsprisen 2016, fordi han helt uselvisk gør et fantastisk stort stykke arbejde for sine medmennesker, som ikke har så stor en økonomi.
Om Jimmi Jørgsensen, i indstillingen til Fællesskabsprisen 2016.

- Der er mange på overførselsindkomst i Korsør, og mange enlige mødre og fædre, og de skal ikke stå og kigge, om der er råd til at være med, siger Jimmi Jørgensen og tilføjer:

- Det startede med, at jeg selv kunne huske, hvordan mine juleaftener var, da jeg gik gaden, og så tænkte jeg: Hvad sker der egentlig for dem, der er ensomme eller ikke har noget i Korsør? Jeg har fundet min plads i livet ved at være der for andre mennesker, ligesom der var nogle mennesker, der var der for mig, da jeg havde brug for det.

LÆS OGSÅ: Nu kan du hylde hverdagens helte

I 2008 blev han uddannet sosu-hjælper, og han er i dag ansat på helt almindelige vilkår i Korsør Kommune.

- For mig handler livet om at sprede noget kærlighed. Får man noget igen, er det bare dejligt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx