Af Ritzau - 02/03-17 08:26; Opdateret: 02/03-17 09:02

Legoland-parkernes vokseværk dæmpedes sidste årLegoland-parkernes vokseværk dæmpedes sidste år

Efter flere med voldsom vækst var sidste år mere afdæmpet for Legoland-parkerne verden over, viser regnskab.

storybild

Legoland-parkerne fortsatte med at vokse i 2016, men ikke så hurtigt som tidligere. (Arkivfoto) (Billede: Free/Stuart Ramson)

Legoland-parkerne, der er ejet af Merlin Entertainment, kunne ikke notere tidligere tiders solide fremgang i 2016. Forretningen i USA var presset af sygdom og terror.

Samlet øgede Legoland-parkerne omsætningen til 495 millioner pund eller 4,3 milliarder kroner i 2016.

Det var en voldsom vækst målt i pund, men da pundet er svækket markant, er den reelle vækst i omsætningen markant mindre.

- Den sammenlignelige omsætning steg med 1,6 procent, hvilket afspejler stærke sammenligningstal fra exceptionel høj vækst de seneste år, skriver Merlin Entertainment i sit regnskab.

Merlin Entertainment noterer en solid udvikling i Billund og Tyskland, hvor nyere hotelkoncepter bærer frugt. De lader flere gæster overnatte i parkerne.

- Sådanne tiltag giver ikke bare overskud i sig selv, de driver også besøgstallet op, da parkerne kan tiltrække kunder fra et større område, skriver Merlin Entertainment.

På negativsiden var forholdene for de amerikanske Legoland-parker dog svære, skriver Merlin Entertainment.

- Turistmarkedet i Florida led på grund af flere forhold, inklusive bekymring om Zika-virus og skyderiet i Orlando, hvilket medførte øget konkurrencepres, skriver Merlin Entertainment.

Mens omsætningen og resultaterne stod lidt i stampe i 2016, kommer der stadigt flere Legoland-parker rundt om i verden. Et Legoland i Japan ventes at åbne i april, og i 2019 skal dørene til Legoland Korea slås op.

Lego-familiens pengetank Kirkbi ejer 30 procent af Merlin Entertainment.

Samlet kunne Merlin Entertainment, der ejer forlystelsesparker i alle størrelser verden over, notere sig en omsætning på 1,5 milliarder pund, 12,7 milliarder kroner, i 2016.

Selskabet mener, at fremtiden vil byde på mere fremgang og flere turister.

- På trods af eskaleringen af terrorisme og dens effekt på turismen er vi fortsat spændte over de langsigtede muligheder.

- Vi tror specielt på, at besøg i større byer vil stige drevet af en øget trang til korte ferier og ønsket fra forbrugere i nye markeder, specielt fra Kina, om at rejse, skriver Merlin Entertainment.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Snapchat gjorde grin med Rihanna:...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Du tror det er løgn: Er dette kvinden...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx