Af - 23/05-17 04:00; Opdateret: 25/02-18 22:21

Sådan kan unge spare kassen på bilforsikringenSådan kan unge spare kassen på bilforsikringen

Vær grundig: Der er enorme prisforskelle på bilforsikring for unge mænd.

storybild

Det er dyrt at forsikre sig som førstegangsbilist, men der er meget store beløb at spare, hvis man ser sig for. (Billede: Scanpix)

Kørekortet er i hus, bilen købt og jomfruturen ud ad de danske landeveje ligger lige om hjørnet.

Men det er ikke blot i trafikken, at den unge, uerfarne bilist skal huske at orientere sig grundigt. Det gælder i lige så høj grad, når man skal tegne sin første bilforsikring med ansvar og almindelig kaskodækning.

Prisforskellene forsikringsselskaberne imellem er nemlig næsten lige så hårrejsende som den unge bilists første møde med et hårnålesving i for høj fart.

Mobilsnakkende bilister får Tryg til at hæve priserne
Mobilsnakkende bilister får Tryg til at hæve priserne

Hvis en 18-årig førstegangsbilist tegner en forsikring for en lille VW UP kan han nemlig spare hele 11.063 kroner om året, hvis han vælger forsikringsselskabet if frem for Alm. Brand.

If tilbyder således markedets billigste pris på 13.899 kroner og har tilmed også den laveste selvrisiko, mens Alm. Brand skal have hele 24.962 kroner. Det viser en undersøgelse, som prissammenligningsportalen Samlino.dk har foretaget.

- Selv om prisniveauet generelt er højt for unge, er det virkelig bemærkelsesværdigt, at der er så stort et prisspænd fra den billigste til den dyreste. Det virker som om, at der er selskaber, der bevidst fravælger de unge bilister, siger direktør i Samlino.dk Kristian Pitzner-Jørgensen.

En højere selvrisiko giver penge i lommen
En højere selvrisiko giver penge i lommen

Også for 21-årige og 35-årige førstegangsbilister er if suverænt billigst, hvis man kører VW Up. TopDanmark gør dog opmærksom på, at unge under 28 år kan få en billigere ansvars- og kaskoforsikring med produktet 'Kør Smart Ung', hvis de accepterer, at der bliver installeret en boks i bilen, der overvåger farten.

Sidder unge bag rattet i en stor Volvo V60, gør de klogt i at køre i en stor bue uden om Topdanmark, som er det dyreste selskab for både, 18, 21 og 35-årige.

For eksempel skal Topdanmark have 15.827 krober for at forsikre en 35-årig, mens prisen hos if er 5.935 kroner.

Kommunikationschef i Topdanmark Jens Langergaard forklarer prisniveauet med, at Topdanmarks præmier og selvrisiko ikke stiger ved skader, men tværtimod falder med tiden.

Forsikringsselskaberne har fået nok: Danskerne svindler for milliarder
Forsikringsselskaberne har fået nok: Danskerne svindler for milliarder

Hos if glæder presseansvarlig Birgitte Ringbæk sig over udfaldet af prissammenligningen. Hun forklarer,at If kan tilbyde stærke priser, fordi if samarbejder tæt med de største bilmærker i Danmark, heriblandt VW og Volvo.

- Samarbejdet giver kontakt til mange bilkunder og øger vores volumen - og for kunderne betyder det, at vi kan tilbyde attraktive priser og forsikringsløsninger, siger hun.

Kristian Pitzner-Jørgensen bemærker, at ung alder som enkeltstående faktor slår voldsomt ud i prisen; også inden for samme selskab.

Finanstilsynet kræver bedre styr på kunders følsomme data
Finanstilsynet kræver bedre styr på kunders følsomme data

For eksempel skal if have mere end tre gange så meget for at forsikre en 18-årig end 35-årig, selv om de begge er førstegangsbilister uden nogen køre-erfaring.

Den 35-årg skal kun give 4.547 kroner om året for en VW Up, mens den 18-årige skal af med 13.899 kroner.

Den højere præmie for de helt unge bilister skyldes, at de har flere materielle skader og er involveret i flere ulykker med personskade end andre aldersgrupper.

LÆS OGSÅ: Stadig flere tegner forsikring mod it-kriminalitet

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Myndighederne advarer: Voldsomt...
bt.dk
Rikke Chili faldt om i junglen: Det...
bt.dk
Klopp efter vild målfest: Det var tæt...
bt.dk
Nyt regnskab: Kongehuset har tabt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx