Af PETER ØLHOLM HANSSON - 05/03-17 18:49

Manden bag succesfuld dansk butikskæde er dødManden bag succesfuld dansk butikskæde er død

Manden bag den populære butikskæde, Bahne, Jørgen Bahne Sørensen, er død.

storybild

Jørgen Bahne Sørensen (siddende) er afgået ved døden. (Arkivfoto) (Billede: Scanpix)

Jørgen Bahne Sørensen sov ifølge sønnen Jacob Bahne stille ind 27. februar, skriver sn.dk. Han blev 81 år.

Iværksætteren var en af Slagelses mest kendte forretningsmænd og var oprindeligt uddannet isenkræmmer, inden han blev soldat i marinen. Han fik konstateret kræft i juli og tilbragte sin sidste måned på et hospice i Dianalund.

Efter sin tjenestetid flyttede Jørgen Bahne Sørensen ifølge sn.dk til hovedstaden for at tage en Højere Handelseksamen på Niels Brock. Kimen blev dermed lagt til, at han i 1965 kunne åbne sin første Bahne-butik i Slagelse på Sydvestsjælland sammen med hustruen Ellen.

Konceptet var, at kunderne skulle have en oplevelse, der rakte ud over almindelige indkøb. Nemlig at der skulle være plads til at gå og nyde de lækre varer i butikken uden nødvendigvis at købe noget.

Senere kom en engrosafdeling til, og Bahne-kæden er i dag landsdækkende med 20 butikker, der sælger varer indenfor bolig, design, mode- og børnetøj. Devisen er, at kunderne skal have en personlig oplevelse og føle, at de bliver behandlet på samme måde, som personalet ville behandle gæster i deres eget hjem, lyder det på kædens hjemmeside.

Foruden de fysiske butikker har Bahne også en webshop.

Bahne-kæden drives i dag af sønnen Jacob Bahne, som er administrerende direktør. Maskinrummet i organisationen udgøres samtidig af Jørgen Bahne Sørensen søn, Troels, og Jacob Bahnes hustru, Helle Bahne, der er henholdsvis økonomidirektør og leder af modeafdelingen, skriver sn.dk.

Jørgen Bahne Sørensen efterlader sig ifølge sn.dk hustruen Ellen, sine to sønner, flere børnebørn og et oldebarn. Han blev bisat lørdag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Amerikansk betjent sigtes for drab på...
bt.dk
Fra i dag kan du køre over Storebælt...
bt.dk
En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx