Af - 16/01-14 07:50; Opdateret: 16/01-14 17:47

P-selskaber betaler for at kunne give dig p-bøderP-selskaber betaler for at kunne give dig p-bøder

Parkeringsselskaber henvender sig ofte til grundejere med en pose penge i håb om at få lov til at udskrive bøder på deres pladser. Betænkeligt, mener FDM.

storybild

Det er surt at komme ud til bilen og finde en hvid lap under vinduesviskeren. Men det er P-selskabernes levebrød, og derfor kan det give dem anledning til at sætte uklare skilte op, mener FDM. (Billede: Polfoto/Michael Mottlau)

Har du fået uforståelige P-bøder? TIP OS HER!

I sidste måned skulle du ikke stille P-skiven foran lægen. I dag har du fået en bøde for at holde der i to timer.

P-selskaber lever af at give dig bøder, og de betaler gerne private grundejere for at få lov til at gøre det hos dem.

- Vi kigger på områder, hvor vi finder, at der kan være mulighed for, at grundejer kan få optimeret deres indtjening. Hvis grundejer vil, kan man indgå en aftale, siger administrerende direktør i Parkzone, Torben Juhl til metroxpress.

Har du fået uforståelige P-bøder? TIP OS HER!

Han fortæller, at omtrent halvdelen takker ja.

Politikere: København skal ikke betale for gratis p-pladser
Politikere: København skal ikke betale for gratis p-pladser

- Nogle er slet ikke interesserede, da det ikke harmoniserer med pulsen på deres arbejdsplads eller med deres kunder. Og så skal vi kende vores besøgstid, siger han.

Har du fået uforståelige P-bøder? TIP OS HER!

Andre af de store P-selskaber benytter sig også af denne metode, erfarer metroxpress, og det vækker betænkning hos bilisternes forening FDM.

- De tilbyder at sætte skilte op og lave patruljering på området uden at få en øre for det. Dermed har de kun én indtægtskilde, og det er at give bøder til folk, der bevidst eller ubevidst har overtrådt reglerne, siger afdelingschef for rådgivning Per Alkestrup.

SF: Parkering skal koste 8000 kroner
SF: Parkering skal koste 8000 kroner

Han mener, at det kan give P-selskaberne anledning til bevidst at lave forvirrende skilte og regler, fordi de er afhængige af at udskrive bøder.

- Hvor ivrige er de så efter at lave ordentlige skilte og gennemskuelige regler? Det undergraver jo i princippet deres egen forretning.

Skyldes dårlig planlægning
I mange tilfælde retter grundejere dog selv henvendelse til P-selskaber, hvis deres parkeringspladser i for høj grad bliver brugt af uvedkommende.

- Ofte vil de ikke have del i omsætningen, de vil bare have løst et problem med folk, der bruger deres pladser. Og så går vi ind med de værktøjer, vi har, og regulerer det, siger Torben Juhl fra Parkzone.

Det problem anerkender FDM, og ifølge dem har kommunerne været for dårlige til at gøre parkeringspladser til en almindelig del af infrastrukturen.

Sur over p-bøde? Her er bilistens ultimative hævn
Sur over p-bøde? Her er bilistens ultimative hævn

- Biler står mere stille, end de kører, og det skaber et tryk og presser dem ud på privat grund. Det har givet basis for den her type virksomhed, som vi er meget, meget betænkelige ved, siger Per Alkestrup.

Har du fået uforståelige P-bøder? TIP OS HER!

- Det er jo legitimt nok, men det væsentlige er bare, at man får skiltet ordentligt. Der er adskillige tilfælde, hvor retten giver folk medhold i, at reglerne er for uklare, tilføjer han.

Har du fået uforståelige P-bøder? TIP OS HER!

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

35-årig far dræbte sine to små børn...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
Storstrejke kan ramme flytrafikken i...
bt.dk
Kim Jong-Un kan nå Europa med sit nye...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx