Af - 04/03-16 04:00; Opdateret: 04/03-16 08:06

Fjernundervisning storhitter blandt studerendeFjernundervisning storhitter blandt studerende

Flere VUC- & HF-centre melder om store stigninger i antallet af tilmeldinger til fjernundervisning. På VUC Vestegnen er tallet 25 gange større end for syv år siden.

Bildstrecke im Grossformat »
Det har metroxpress spurgt landets VUC & HF-centre om. Klik dig videre for at få svarene. Sociale forbier er også en af årsagerne til, at folk vælger at gennemføre studiet via fjernundervisning. - Det kan også være, at de er blevet mobbet, siger direktør Tue Sanderhage fra Vestegnenes VUC. - De, der gennemfører en HF via fjernundervisning, har ofte børn og har derfor brug for mere fleksibilitet i studiet, siger Karina Vestergård Madsen, der er chefkonsulent for it og kommunikation på VUC Lyngby. Flere unge, der af den ene eller anden grund opholder sig i udlandet, tager HF via fjernstudie. - Hvis du har et fuldtidsjob, men ønsker at gennemføre en HF, vælger mange at studere via fjernstudie, forklarer Karina Vestergård Madsen, der er chefkonsulent for it og kommunikation på VUC Lyngby. - Vi har også studerende, der vælger fjernstudie, fordi de bor langt væk fra en HF&VUC-afdeling, siger Tue Sanderhage, der er direktør for Vestegnens HF & VUC. Karina Vestergård Madsen, der er chefkonsulent for it og kommunikation ved VUC Lyngby forklarer, at der også er mange studerende, der benytter sig af fjernstudie, som blot skal have bestået et enkelt fag for at blive optaget på deres videregående uddannelse. 2014 1. kvartal 303 2014 2. kvartal 249 2015 1. kvartal 340 2015 2. kvartal 292 2016 1. kvartal 415 2008 - 2009 – 108 tilmeldinger 2009 - 2010 – 299 tilmeldinger 2010- 2011 – 1114 tilmeldinger 2011 – 2012 – 1130 tilmeldinger 2012 - 2013 – 1745 tilmeldinger 2013 – 2014 – 2545 tilmeldinger 2014 – 2015 – 2404 tilmeldinger 2015 – 2016 – 2791 tilmeldinger Billedet er fra Rødovre Centrum, som ligger på vestegnen. 2011-2012 – 275 tilmeldinger 2014-2015 – 700 tilmeldinger Billedet er taget i Hirtshals - som ligger i Nordjylland.

Disse mennesker vælger typisk at gennemføre en uddannelse gennem fjernundervisning.

Du har ingen klassekammerater, ingen mødetider, og din lærer ser du først til eksamen. Det er virkeligheden for de studerende, der vælger at gennemføre deres uddannelse via fjernundervisning.

En studieform, som flere og flere studerende vælger hvert år. Eksempelvis har Vestegnens VUC oplevet, at antallet af tilmeldinger til deres HF-fjernundervisning steg fra 108 i 2008/2009 til 2.791 i 2015/2016.

Metroxpress har talt med flere VUC- & HF-centre i landet, hvor alle på nær ét center fortæller, at de også oplever en stigning i tilmeldingerne til fjernundervisningen.

Eksempelvis er tilmeldingerne mere end fordoblet hos VUC & HF i Nordjylland på bare tre år. På HF & VUC KBH Syd stiger antallet af tilmeldinger med 30-40 procent hvert år, hvilket betyder, at hver syvende kursist på HF & VUC KBH Syd er tilmeldt fjernstudie.

- I vores tilfredshedundersøgelser er det tydeligt, at det er fleksibiliteten ved denne studieform, som vægter højest for de studerende. Vi oplever, at de folk, der tilmelder sig, er folk, der ikke har mulighed for at følge almindelige hold, siger Tue Sanderhage, der er direktør for Vestegnens HF & VUC.

Interesserer du dig for uddannelse, og vil du opdateres om emnet? Så like MX Penge på Facebook.

Han forklarer, at studiets fleksibilitet medfører, at de studerende skal have en høj selvdisciplin:

- Hvis du er i tvivl om noget i forhold til de opgaver, du får stillet, eller har du spørgsmål til de tekster, du skal læse, er du eksempelvis nødt til at være opsøgende i forhold til underviseren, for der er ingen klassekammerater, som spørger for dig, siger Tue Sanderhage.

Tobias blev student uden at møde op til en eneste time
Tobias blev student uden at møde op til en eneste time

De studerende, der bliver fjernundervist, er også kendetegnet ved, at de får høje karakterer.

- Deres karaktersnit ligger typisk over kursister på ordinære hold, siger Søren Jensen, der er kommunikationschef på Københavns Voksenuddannelsescenter, KVUC.

Minister forstår ikke kritik af fjernundervisning
Minister forstår ikke kritik af fjernundervisning

Samme tendens ses hos VUC & HF i Lyngby. Men ifølge chefkonsulent for IT og kommunikation, Karina Vestergård Madsen, skyldes det ikke, at de studerende lærer bedre med fjernundervisning.

- De, der vælger fjernundervisning, er mere målrettet end de andre kursister og ved præcist, hvad de skal bruge uddannelsen til. De tager ikke bare ungdomsuddannelsen for siden hen at finde ud af, hvad de skal, siger Karina Vestergård Madsen

Forældre: Fjernundervisning forringer undervisningen
Forældre: Fjernundervisning forringer undervisningen

Lærere: Svage elever går tabt ved fjernundervisning
Lærere: Svage elever går tabt ved fjernundervisning

LÆS OGSÅ: Lærere: Sådan forsøger elever at snyde under eksamen

LÆS OGSÅ: Gymnasieelever snyder med opgaver: Minister varsler opgør

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Person og to hunde er gået igennem isen
bt.dk
Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Kæmpe Hollywood-firma er gået konkurs...
bt.dk
Se fødslen: Her kommer baby-giraf til...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx