Af - 09/03-14 11:41; Opdateret: 09/03-14 13:51

Ekspert: Bank-strejke kan lukke Danmark nedEkspert: Bank-strejke kan lukke Danmark ned

Hvis lønkonflikten mellem bankerne og de ansatte udvikler sig til en strejke, kan det få det alvorlige konsekvenser, siger ekspert.

storybild

Hvis der opstår en bankkonflikt, vil det betyde at elektroniske betalinger, bankfilialer, netbank, kontantautomater m.v. i Danmark lukkes ned, fastslår Finansforbundet. (Billede: VIEMOSE KÅRE)

I øjeblikket foregår der en benhård kamp på tværs af forhandlingsbordet mellem arbejdsgiverne og de ansatte i landets banker.

Medarbejderne kræver markant højere lønstigninger, mens ledelsen siger 'no way.'

I fredags udsendte Finansforbundet, der organiserer de bankansatte, andet konfliktvarsel i overenskomstforhandlingerne med Finanssektorens Arbejdsgiverforening.

Finansforbundet dropper forhandlinger og truer med strejke
Finansforbundet dropper forhandlinger og truer med strejke

Hvis parterne ikke bliver enige om en løsning, kan det udløse en strejke fra den 1. april 2014, og det vil få alarmerende konsekvenser, siger ekspert.

- Så lukker de hele Danmark ned. Hvis det sker, så kan vi ikke få udbetalt løn, vi kan ikke betale i forretningerne, vi kan ikke hæve penge, og vi kan ikke betale regninger. Vi kan ikke noget som helst, siger John Norden, der er administrerende direktør i Mybanker.dk.

Finansforbundet skriver i en pressemeddelelse, at »en eventuel konflikt vil indebære, at elektroniske betalinger, bankfilialer, netbank, kontantautomater m.v. i Danmark lukkes ned under konflikten.«

Nordea skal spare milliarder: Sådan kommer kunderne til at mærke det
Nordea skal spare milliarder: Sådan kommer kunderne til at mærke det

John Norden mener, at det er interessant, at de bankansatte går ud og kræver en kæmpe lønstigning i udkanten af en finanskrise.

- De vil ikke få meget sympati i befolkningen. Der er ikke mange, der synes, at de bankansatte skal have en højere lønstigning end andre i samfundet, siger John Norden.

I tilfælde af en konflikt forventer han dog et hurtigt regeringsindgreb:

- Hvis der opstår en strejke, kan der komme et indgreb fra Regeringen. Der vil ikke være en stemme i at holde det tilbage.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx