Af - 03/12-15 16:30; Opdateret: 03/12-15 16:47

Unge iværksættere kickstarter nyt computer-krigsspilUnge iværksættere kickstarter nyt computer-krigsspil

Den amerikanske borgerkrig er omdrejningspunkt i nyt, dansk computerspil, som netop har crowdfunded knap en million kroner på Kickstarter.com.

storybild

War og Rights hedder det nye computer-krigsspil, som to unge iværksættere fra Grenaa har hentet støttet til at udvikle på Kickstarter.com. (Billede: PR-foto)

Gamere i hele verden er for alvor ved at få øjnene op for danske computerspil. Sidste år passerede omsætningen i den danske spil branche for føreste gang en milliard kroner, og væksten er båret frem af eksport.

I Grenaa arbejder Emil Alexander Hansen og hans makker Mads Støjko Larsen, begge 25 år, med nørdet entusiasme på at sætte endnu et dansk flag på computerspillenes verdenskort. De har netop rejst 875.000 kroner på crowdfunding-sitet Kickstarter.com til at videreudvikle spillet 'War of Rights' om den amerikanske borgerkrig.

16-årig iværksætter: Jeg bliver kvalt af alt det papirnusseri
16-årig iværksætter: Jeg bliver kvalt af alt det papirnusseri

- Det startede som et fritidsprojekt for et par år siden, men nu har vi økonomi til at arbejde på spillet på fuld tid, siger Emil Alexander Hansen.

Han har en stor interesse for gammeldags krigsførelse med forladergeværer, sabler og bajonetter, mens Mads Støjko Larsen har en lidenskabelig interesse for den amerikanske borgerkrig. De har begge taget en webintegrator-uddannelse, og derfra var der ikke langt til at forene interesserne i udviklingen af 'War of Rights

- Spillet er klar i en spilbar prototype om cirka seks måneder, siger Emil Alexander Hansen og tilføjer, at spillets tema forhåbentlig kan være en rambuk til det store amerikanske marked.

Dansk teenager med utraditionel idé: Tjener penge på at
Dansk teenager med utraditionel idé: Tjener penge på at "ødelægge" dyre sko

Grenaa har flere spiluddannelser, og Emil og Mads har været tilknyttet The Ranch, hvor spil- iværksættere kan få hjælp til at konkretisere deres ideer. Mikkel Fledelius Jensen, specialkonsulent i den videregående spiluddannelse Dania Games, siger:

- Kickstarter-succesen er et klart eksempel på, at vores årelange fokus på at gøre talentfulde studerende til succesfulde iværksættere bærer frugt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx