Af - 16/09-13 11:15

Eksperter: Derfor røg Danske Bank-direktørEksperter: Derfor røg Danske Bank-direktør

Danske Banks strategi i forhold til at satse på kunder med stort engagement har kostet på image-kontoen, siger eksperter.

storybild

Danske Banks topchef Eivind Kolding fratræder sin stilling. (Billede: HOUGAARD NIELS / Polfoto )

Danske Banks topchef Eivind Kolding har fået en fyreseddel af bestyrelsen og fratræder sin stilling øjeblikket. Han bliver erstattet af Thomas F. Borgen.

Siden den 53-årige tidligere Mærsk-mand tiltrådte i februar 2012, har Danske Bank været under ekstrem beskydning i medierne.

Banken har i perioden gennemført en strategi, der går ud på at tiltrække kunder med et højt engagement, mens danskere uden de store ud- eller indlån skal betale for at have en konto i banken.

LÆS OGSÅ: Så mange millioner fik de andre danske topchefer

Det var det rigtige at gøre i forhold til at tjene penge, men det har kostet dyrt på image-kontoen, påpeger professor Jan Bartholdy fra Institut for Økonomi ved Aarhus Universitet.

- Det var oplagt at gå i den retning i forhold til at tjene penge, men på imagekontoen har de taget nogle tæsk, siger professor Jan Bartholdy til metroxpress.

Ifølge Sydbanks bankanalytiker Bjørn Schwartz er direktørskiftet blandt andet et udtryk for, at banken vil satse på en mere kundevenlig linje:

- Det er et ønske om, at den kundevenlige del af strategien skal sikres. Kolding har ydet et stort stykke arbejde, men Thomas Borgens profil passer bedre ind til denne del af eksekveringen - også baseret på hans meritter i banken, siger Bjørn Schwartz til Ritzau.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand fundet bevidstløs efter brand...
bt.dk
Opsigtsvækkende 'censur' i...
bt.dk
Brøndby og FCM dominerer: Her er...
bt.dk
Ost trækkes tilbage flere steder i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx