Af Ritzau - 15/09-16 14:00; Opdateret: 15/09-16 14:55

Shell sælger raffinaderi i Fredericia for 530 millionerShell sælger raffinaderi i Fredericia for 530 millioner

Raffinaderi, som Shell satte til salg i 2014, er købt af selskab med tidligere Shell-direktør i spidsen.

storybild

Shell har solgt både tankstationer og raffinaderi i Danmark. (Billede: Free/Colourbox)

Shell har solgt sit raffinaderi i Fredericia til Dansk Olieselskab ApS i en handel til 80 millioner dollar svarende til omkring 530 millioner kroner.

Det oplyser Shell og køberen, som er det nystiftede selskab Dansk Olieselskab ApS. I handlen indgår blandt andet en langsigtet forsyningsaftale. Den omfatter levering af råolie fra Shell til raffinaderiet.

- Vi har netop fejret raffinaderiets 50 års jubilæum med vores naboer i Fredericia og er glade for med denne aftale at have sikret et stærkt fundament for raffinaderiets fortsatte drift. Det siger kommunikationsdirektør Jesper Brieghel fra Shell i en pressemeddelelse.

Raffinaderiets omkring 240 medarbejdere beholder deres job ved ejerskiftet, oplyser Shell.

Det er ikke en helt udenforstående, der bliver den nye førstemand i Fredericia. I spidsen for Dansk Olieselskab står administrerende direktør Lars Clausen. Han har arbejdet 20 år i Shell og har været administrerende direktør for Shell i Danmark. Selskabet har en række investorer i ryggen.

- Vores køb af Dansk Shell afslutter en lang periode med usikkerhed for ansatte og andre interessenter, der begyndte, da Shell offentliggjorde sine intentioner om at afhænde sine downstream aktiviteter i Danmark, siger han i en pressemeddelelse.

Med salget af raffinaderiet er Shells udsalg af den danske forretning overstået. En proces, der blev sat i gang i 2014.

I marts 2015 offentliggjorte oliegiganten, at de danske tankstationer var solgt til Alimentation Couche-Tard. Det canadiske selskab havde i forvejen erhvervet sig de danske Statoil-stationer. Det gule Shell-brand lever dog videre.

Den endelige overdragelse af raffinaderiet og de tilhørende aktiviteter forventes at ske i 2017, hvis myndighederne siger ja.

Shell ejer 36,8 procent af Dansk Undergrunds Consortium. DUC er den største producent af olie og gas i den danske del af Nordsøen. Den del af forretningen bliver ikke berørt af salget.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx