Af - 02/03-14 11:18

Nyt banktilsyn stjæler kloge hovederNyt banktilsyn stjæler kloge hoveder

Det europæiske banktilsyn ECB vil tillokke de klogeste bankfolk med særlige goder.

storybild

Finanstilsynet under den europæiske centralbank i Frankfurt vil lokke de dygtigste medarbejdere til med særlige frynsegoder (Billede: Polfoto)

Kloge hoveder i bankverdenen er i høj kurs, derfor må det nye europæiske banktilsyn, der er under den europæiske centralbank ECB, lokke de virkelig dygtige medarbejdere med ekstra frynsegoder.

"Danske Bank halter stadig"

Banktilsynet har allerede headhuntet Korbinian Ibel, en anerkendt bankmand, der tidligere har siddet i ledelsen i Tysklands næststørste bank, Commerzbank. Det skriver Reuters.

Jyske bank hjalp med skattesvindel
Jyske bank hjalp med skattesvindel

Rekrutteringen af de dygtigste medarbejdere i finansverdenen skal ske frem til november i år, hvor ECB får langt mere magt til at holde øje med bankerne i EU.

Nordea skal spare milliarder: Sådan kommer kunderne til at mærke det
Nordea skal spare milliarder: Sådan kommer kunderne til at mærke det

På trods af finanskrise har bankerne aldrig været kendt for at spare på pengene når det gælder lønninger og bonusordninger til ansatte, og denne gang bliver der heller ikke sparet på noget, når ECB skal stjæle de bedste økonomer fra de tunge drenge i bankverdenen, som for eksempel Goldman Sachs. Blandt andet børnepasningstilskud, skattelettelser og fede pensionsordninger bliver midlet til målet.

Små banker tjener kassen på de stores nedtur
Små banker tjener kassen på de stores nedtur

Rygtet om ECB's aggressive eftersøgning af medarbejdere spreder sig i bankverdenen, og det skaber bekymring i de finansielle institutioner. Ifølge en konsulent fra et tysk headhunterfirma er man bange for at skulle miste kloge hoveder:

- Alle taler om det. Banker og konsulentfirmaer er bekymrede for, at de vil miste nogle af deres medarbejdere til ECB," siger Aleksander Montalbetti fra firmaet Indigo Headhunters til avisen Welt.

Kunderne giver Danske Bank bundkarakter - igen
Kunderne giver Danske Bank bundkarakter - igen

Det nye banktilsyn er et tiltag som følge af de store bankkriser, der gav økonomisk ustabilitet i især Sydeuropa.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx