Af - 07/12-16 17:43

Regeringen skal stå skoleret i SU-sagRegeringen skal stå skoleret i SU-sag

En samlet rød blok indkalder regeringen til forespørgselsdebat i Folketinget om SU-nedskæring.

storybild

Samtlige partier i rød blok er gået sammen om at indkalde regeringen til forespørgselsdebat om regeringens bebudede SU-form. (Billede: scanpix/arkiv)

Regeringen spiller russisk roulette med studerendes fremtid, når den vil skære SU’en ned fra 5.100 til 4.300 kroner efter skat om måneden. Det mener Enhedslistens uddannelsesordfører Eva Flyvholm, der sammen med de øvrige partier i rød blok nu indkalder regeringen til forespørgselsdebat i Folketinget om den bebudede SU-nedskæring.

Det sker, efter metroxpress i går skrev, at op mod 30.000 studerende ifølge en ny undersøgelse vil droppe ud af studiet, hvis SU-reformen bliver vedtaget.

SU-nedskæring vil medføre masseflugt fra uddannelser
SU-nedskæring vil medføre masseflugt fra uddannelser

- Det er vanvittigt, at Venstres uddannelses- og forskningsordfører fastholder, at regeringens SU-udspil ikke vil få voldsomme konsekvenser for de studerends levegrundlag, og at han ikke vil anerkende at gennemførelsesprocenten er markant lavere i Norge, siger Eva Flyvholm med henvisning til tal fra OECD, der viser at 81 procent af de danske studerende gennemførte en videregående uddannelse i 2011 mod blot 59 procent af de studerende i Norge, hvor en større del af studiestøtten er lånefinansieret.


- Flere tusinde studerende kommer sandsynligvis til at falde ud af uddannelserne, hvis regeringen får flertal for at skære SU’en ned. Det er en katastrofal kurs for Danmark.
Jacob Mark (SF), uddannelsesordfører

Danskerne skyder Løkkes SU-besparelser ned
Danskerne skyder Løkkes SU-besparelser ned

Men Flyvholm løber med en halv vind, siger uddannelses- og forskningsordfører Jakob Engel-Schmidt. Den seneste opgørelse fra OECD viser nemlig, at gennemførelsesprocenten i 2014 var henholdsvis 79 og 76 procent i Danmark og Norge.

- SU-debatten er et lavpunkt for den politiske debat i Danmark. Der er mange kritikere af vores politik, der har opfundet deres egne fakta og taler mod bedrevidende. Det er usagligt. Jeg ser frem til debatten i Folketinget, men jeg har den forventning, at de, vi skal debattere med, sætter sig ind i fakta, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stunt-ekspert om Jakob Oftebros...
bt.dk
Poul Madsen: Jeg har fortalt min...
bt.dk
Dommedags-scener på den jyske hede:...
bt.dk
Det norske kongehus forsvarer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx