Af - 05/09-13 08:26; Opdateret: 05/09-13 08:40

Dansk rigmand vil forære milliardfirma til ansatteDansk rigmand vil forære milliardfirma til ansatte

Når ejeren og hans hustru dør skal en tredjedel af koncernen gå til en fond, der blandt andet skal styres af medarbejderne.

storybild

Ejeren af Linak, Bent Jensen, er i forvejen en af Danmarks rigeste mænd og ønsker ikke at sælge sit livsværk med hovedsæde på Als i Sønderjylland. "Selvfølgelig ville der være mange, der bare ville sælge det hele og få en bunke penge og lege med dem. Men så kan man hurtigt få drukket sig ihjel, hvis man ikke har noget at lave," siger Bent Jensen til Fagbladet 3F. (Billede: Linak A/S)

Direktøren i den succesfulde virksomhed Linak har besluttet at overdrage en tredjedel af virsomheden til en fond, der blandt andet skal styres af medarbejderne.

Det skal ske, når han og hans hustru dør, skriver Fagbladet 3F.

Linaks-koncernen havde i fjor et overskud på 272 millioner kroner efter skat af en omsætning på 2,2 milliarder.

»Det er den bedste løsning for at sikre Linaks overlevelse i Danmark. Man kunne også sælge virksomheden, men hvad skulle man med en masse penge,« siger den 61-årige Bent Jensen, ejer og administrerende direktør hos af Linak, der producerer elektriske systemer til hæve-sænke-borde og hospitalssenge.

»Medarbejderne i virksomheden har stor forstand på produktionen, og de vil være de bedste til at drive virksomheden fremover,« siger den administrerende direktør til Fagbladet 3F.

Sammen med folk udefra skal de kontrollere fonden, hvor alle niveauer skal være repræsenteret.

»Der skal i hvert fald være nogle 3F'ere også, sammen med ingeniører og andre grupper,« siger Bent Jensen.

Bent Jensens to døtre har hver fået overdraget en tredjedel af virksomheden. Fonden skal altså eje den sidste tredjedel. Døtrene har ikke intentioner om at drive virksomheden, så den fremtidige konstruktion vil også sikre firmaet mod trælse familiestridigheder, forklarer Bent Jensen.

Blandt de ansatte er der glæde over udsigten til at få plads i fonden.

»Vi frygtede, at vi blev solgt til en kapitalfond, der flyttede os til udlandet. Så det giver en stor tryghed for os, at planen nu er at vi bevarer arbejdspladserne i Danmark, siger Hanne Kliver Anker, der er tillidsrepræsentant for 3F'erne i Linak.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Indgangen til Pusher Street blokeret...
bt.dk
Kendt tv-ekspert boede på krisecenter...
bt.dk
Bendtner udstilles og revses: 'Han...
bt.dk
Forkrampethed, rutinemangel eller...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx