Af - 19/01-14 14:02; Opdateret: 19/01-14 14:49

Rasende danskere: Boykot HariboRasende danskere: Boykot Haribo

Efter kritik om racisme har Haribo har meldt ud, at slikproducenten vil fjerne sorte lakrids-masker fra Skipper Mix-poserne. Latterligt, lyder reaktionen fra danske forbrugere.

storybild

Det skal være slut med sorte lakrids-masker i Skipper Mix-posen, lyder det fra Haribo, der er blevet kritiseret for racisme. (Billede: pr-foto)

At danskerne har et kært forhold til slik og søde sager, er i den seneste tid blevet tydeliggjort på de sociale medier.

Der lød et viralt ramaskrig efter avis-anden om, at EU havde planer om at udrydde lakridspiben, og nu er turen kommet til Haribos sorte lakrids-masker i Skipper Mix-posen.

Sådan fik de ikoniske firmaer deres navne
Sådan fik de ikoniske firmaer deres navne

Det kunne måske lyde som en for tidlig aprilsnar eller endnu en fejlfortolkning af EU-regler, men Haribos administrerende direktør har bekræftet over for svenske Nyheter24.se, at den er god nok: Efter kritik om racisme fjerner slikfabrikanten nogle af de velkendte lakrids-masker i poserne med Skipper Mix.

- Vi har ikke selv opfattet produktet som racistisk, men eftersom der findes forbrugere, som har en anden tolkning, har vi taget et aktivt valg og ændrer i indholdet, siger administrerende direktør Ola Dagliden.

Slik-gigantens planer er bestemt ikke faldet i god jord hos en stor gruppe af danskere, der skriver rasende indlæg på Haribos Facebook-side:

- Hold da kæft, hvor er I latterlige. Hvordan fanden kan slik være racistisk?? I er så langt ude, som man kan komme. I er hermed boykottet fra min side og håber mange andre vil gøre det, skriver Ole Nielsen eksempelvis, og han er langt fra alene om sin kritik:

Debatten raser: Netto-skandale rammer udlandet
Debatten raser: Netto-skandale rammer udlandet

- Stop jer selv Haribo! Vi stopper med Haribo herfra, indtil I kommer ind i kampen igen. Så kan I selv spise jeres runde neutrale lakridser, eller vil det så støde tykke mennesker?, lyder det fra Kristoffer Vang Nielsen.

Historien om Haribos sorte lakridsmasker, der startede i Sverige, har ramt flere internationale medier. Eksempelvis har det britiske medie Daily Mail skrevet om sagen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx