Af - 08/09-16 10:29

Dansk søskendepar hitter med hip el-cykelDansk søskendepar hitter med hip el-cykel

Henter over fem millioner kroner på crowdfunding-kampagne. Overvejer nu samarbejde med Amazon.

storybild

Christian Adel Michael, 27 år, står sammen med sin storesøster bag Mate Bike, som på bare tre uger har crowdfunded over fem millioner kroner. (Billede: ta/mx)

På bare tre uger har søskendeparret og iværksætterduoen Christian Adel Michael, 27 år, og Julie Kronstrøm Carton, 38 år, hentet 5,14 millioner kroner på crowdfundigportalen Indiegogo. Pengene skal bruges på at sætte deres sammenfoldelige el-cykle med det velklingende navn ’Mate’ i produktion.

I går havde 1.007 såkaldte backers fra 45 forskellige nationaliteter forudbestilt cyklen. Christian Adel Michael og hans søster havde sat sig et mål om at hente 80.000 dollar på Indiegogo.

Wroom: Det går stærk for unge ur-iværksættere
Wroom: Det går stærk for unge ur-iværksættere

- Jeg havde en god fornemmelse af, at vi ville ramme rigtigt med cyklen, men det er overvældende, at vi nu skal levere over 1.000 cykler til vores backers, siger han.

Firma laver lugtfrie underbukser: Du behøver ikke at vaske dem
Firma laver lugtfrie underbukser: Du behøver ikke at vaske dem

Han fik ideen til cyklen på en inspirationstur til Kina for cirka to og et halvt år siden, hvor han blev præsenteret for flere forskellige prototyper på el-cykler. En af dem satte han sig for at videreudvikle og forfine, og ’Mate’ var født.

Christian skal nu ud at følge og kvalitetssikre produktionen i Kina, så backerne kan få leveret deres cykler i oktober og november. Lige nu overvejer søskendeparret, hvordan salget skal fortsætte, når crowdfunding-kampagnen udløber den 15. september.

Unge iværksættere kickstarter nyt computer-krigsspil
Unge iværksættere kickstarter nyt computer-krigsspil

- Amazon kontaktede os tirsdag med henblik på at indgå et samarbejde. Det overvejer vi i øjeblikket, for der ligger også nogle restriktioner hos Amazon. En anden mulighed er, at vi indgår aftaler med udvalgte cykelforhandlere, som også kan lave service på cyklerne, siger Christian og tilføjer, at cyklen efter kampagnens udløb vil kunne købes igen i begyndelsen af det nye år.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx