Af - 26/05-15 10:03

Gennemsku dine varer med ny allergi-appGennemsku dine varer med ny allergi-app

Lad brillerne blive derhjemme. Skip produkternes mikroskopiske ingrediensoversigt men scan blot din varers stregkode – så fortæller Allergyapp dig, om du kan tåle indholdet.

storybild

Der findes cirka 100 ingredienser, der hyppigt er årsag til allergi. Find dem i dine produkter med Allergy. (Billede: Polfoto)

Nu er der godt nyt til dig, der nyser, klør og snøfter ekstra om sommeren. En ny app skal gøre livet lettere for en kvart million kontaktallergikere.

Fortæl Allergyapp hvilke stoffer, du er allergisk for, og fremover, når du scanner stregkoden på produkter, vil Allergyapp fortælle dig, om du kan tåle produktet.

Bekæmp din tandlægeskræk med ny app
Bekæmp din tandlægeskræk med ny app

Jane Rasmussen har for nyligt fået konstateret parfumeallergi og havde svært ved at finde ud af, hvilke produkter hun kunne tåle. Hendes hudlæge Christian Avnstorp, der har været inde over appen, anbefalede hende Allergyapp. En app, der hjalp hende, hvor de professionelle svigtede.

Ny Tinder-lignende app for job
Ny Tinder-lignende app for job

Jeg købte nogle produkter, som ekspedienterne på apoteket havde sagt var parfumefri, men da jeg kom hjem og fik scannet produkterne med appen, fandt jeg ud af, at produkterne alligevel indeholdte parfume. Apotekerne ved jo ikke, hvad de sælger. Appen er jo genial
fortæller Jane Rasmussen.

Nu lander hudplejeprodukterne ikke i Jane Rasmussens indkøbskurv, uden de er blevet scannet igennem af Allergyapp.

Ny datingapp vil skabe verdensfred
Ny datingapp vil skabe verdensfred

Der er to førsteårsstuderende på CBS, der står bag appen. Den ene er Matthias Frydensbjerg, og han siger, at det specielle ved appen - foruden scanningsmuligheden – er, at den giver individuel vejledning.

- Andre apps kan måske godt udstille nogle produkter, men hos os vurderes produkterne i forhold til, hvad den enkelte er allergisk overfor. Og hvis du ikke kan tåle produktet, giver appen et substituerende produkt, siger han.

GUIDE: Seks rejse-apps du gerne vil kende
GUIDE: Seks rejse-apps du gerne vil kende

Matthias Frydensbjerg og Emil Traczyk kom på ideen for tre år siden. De kendte nogle, der led af allergi og havde lyst til at løse de problemer, som allergikere kan have med at gennemskue indholdet i produkter.

LÆS OGSÅ: Ny Taylor Swift-app fik kort liv i App Store

LÆS OGSÅ: Politiet sigter Uber for brud på taxiloven

LÆS OGSÅ: Ny app lader dig lægge makeup på en helt ny måde - også på drengene

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt: Så meget koster det at tjekke...
bt.dk
Jakob har sat sig et vildt mål: Vil...
bt.dk
Fødevarestyrelsen kalder mayonnaise...
bt.dk
Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx