08/10-14 12:33; Opdateret: 08/10-14 12:54

Finansrådet: Danmark bør vente med gå ind i bankunionFinansrådet: Danmark bør vente med gå ind i bankunion

Finansrådet mener, at Danmark ikke skal gå med i EU's bankunion på nuværende tidspunkt.

storybild

(Billede: Polfoto)

Danmark bør vente med at gå med i EU's bankunion. Sådan lyder det fra Finansrådet, der er en interesseorganisation for bankerne i Danmark. Det beretter TV2 News.

Finansrådet vurderer, at det på lang sigt er en god idé at tilslutte sig unionen, men at der på nuværende tidspunkt er for mange usikkerhedsmomenter til, at Finansrådet kan anbefale en dansk deltagelse.

Finansrådets anbefaling er det modsatte af Nationalbankens, der gerne ser Danmark gå med i bankunionen.

- Vi mener, at der er nogle bekymringer, som vi ønsker at få afklaret, inden vi siger ja til at gå med i en bankunion, siger Jørgen A. Horwitz, direktør i Finansrådet, til TV2 News.

Finansrådets anbefaling får dog ikke umiddelbart regeringen til at ændre holdning til, om Danmark skal gå med i unionen.

- Vi er også i gang med at undersøge fordele og ulemper i forhold til at gå med i en bankunion, og det arbejde er vi ikke færdige med, siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) til TV2 News.

- Vi har ikke nogen hast med det. Vi har tænkt at tænke os grundigt om. Der er fordele og ulemper, som vi tygger grundigt igennem, siger Henrik Sass Larsen.

Bankunionen betyder blandt andet, at der vil være et fælles banktilsyn i EU, som skal føre overordnet tilsyn med samtlige banker i bankunionen og direkte tilsyn med de 130 største.

Målet er blandt andet at sikre, at bankerne selv vil være bedre rustet til at undgå og modstå fremtidige finansielle kriser.


/ritzau/


LÆS OGSÅ: Frankrigs statsgæld overstiger 2000 milliarder euro

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Multiresistente bakterier spreder sig...
bt.dk
Kronprins Frederiks ekskæreste i...
bt.dk
Modeekspert sætter ord på prins...
bt.dk
Flyttede 17 dage før samlever døde:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx