Af - 04/06-13 07:00

Flere iværksættere bruger crowdfunding til at skaffe pengeFlere iværksættere bruger crowdfunding til at skaffe penge

Iværksætter Frederik Svinth indsamlede 15.000 kroner via crowdfunding, der er i kraftig vækst i Danmark.

storybild

Kortspillet SNAK blev til ved hjælp af crowdfunding - iværksætter Frederik Svinth indsamlede 15.000 kroner på halvanden måned. (Billede: pr)

Ideen var der, men pengene manglede, da 25-årige Frederik Svinth fra Aarhus i efteråret skulle realisere sit projekt: Et socialt kortspil, SNAK, der går ud på at få spillerne til at fortælle hinanden gode historier.

Banken var ikke interesseret i at lægge ud, så Frederik Svinth forsøgte sig i stedet med crowdfunding via hjemmesiden Booomerang.dk, hvor kreative iværksættere kan indsamle penge gennem private donationer.

På halvanden måned lykkedes det at skrabe 15.000 kroner sammen fra venner, bekendte og andre bidragydere.
”Det var fantastisk at se, at det kunne lade sig gøre. Det er en mulighed for iværksættere, som ikke har noget kapital, og så får man også meget markedsføring ud af det,” siger iværksætter og foredragsholder Frederik Svinth.

LÆS OGSÅ: Danskere gider ikke blive iværksættere

En ny international rapport om crowdfunding, som Massolution står bag, viser at fænomenet er i kraftig stigning i Danmark.

Selv om crowdfunding kun har eksisteret i et par år i Danmark, blev der i 2012 indsamlet 700.000 kroner, hvilket er en stigning på 788 procent i forhold til 2011.

Michael Eis, der står bag Booomerang.dk, forventer, at tallet vil blive fire- eller femdoblet i år.

”Allerede første maj var vi 120 procent foran hele 2012. For kreative iværksættere er det sjældent muligt at låne penge i banken, så derfor begynder mange at kigge efter andre kilder til finansiering,” siger Michael Eis.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mascha om forholdet til sin nye...
bt.dk
Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Skiltet gør mig skør: Kommunen taler...
bt.dk
Skuespiller delte billede efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx