Af - 24/04-14 10:52; Opdateret: 30/04-14 16:45

Dansk firma vil putte dine penge ind i telefonenDansk firma vil putte dine penge ind i telefonen

Firmaet Paii vil gøre din mobil til en digital pung. Ekspert mener dog, at mobilbetaling er langt fra at slå igennem.

Om 20 år vil danskerne ikke kende til ordet "pengepung" som andet end de betalings-apps, som de har liggende på deres smartphones. Det forudser direktøren i firmaet Paii, som står bag en af de løsninger, der skal revolutionere vores betalingsvaner.

- Vi er stadig i den spæde start, men allerede nu kan vi mærke, at både butikkerne og forbrugerne er klar til mobilbetaling. Derfor er jeg ikke tvivl om, at vi indenfor et par år vil være en seriøs konkurrent til Dankortet, siger Peter Bredgaard, direktør i Paii.

Han mener, at Paii allerede nu kan konkurrere med danskernes foretrukne betalingsmiddel set ud fra teknologi og sikkerhed, men han erkender, at de halter bagud, når det kommer til udbredelse.

- Vi er stærke på nethandel, men vi har stadig en udfordring i forhold til, at det er få fysiske butikker, hvor man kan betale med mobilen, siger Peter Bredgaard.

Den opfattelse deler ekspert i betalingskort, Henning N. Jensen, der var med til at introducere Dankortet for 30 år siden. Han ser store udfordringer for den mobile betaling.

- Det tager rigtig lang tid at ændre danskernes betalingsvaner. Bare det at skifte fra magnetstribe til chip på Dankortet var en lang proces. Der kommer til at gå mange år før mobilbetaling slår igennem, siger Henning N. Jensen.

Han har derudover svært ved at se at Paii i sin nuværende form skal kunne revolutionere noget som helst.

- Det væsentligste bidrag fra Paii er, at den kan huske dine betalingsoplysninger, derudover er der ikke noget nyt i det. De eneste der tror på, at Paii rent faktisk kan udfordre betalingskortene, er vist Paii selv.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Kæmpe brøler: Billeder af Kim Walls...
bt.dk
Vidne i retten: Sådan opførte Peter...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx