10/11-17 03:23

QUIZ: Hvor meget ved du om \QUIZ: Hvor meget ved du om "Star Wars"-universet?

Disney har annonceret, at der kommer yderligere tre "Star Wars"-film og en tv-serie.

storybild

Star Wars-karaktererne optræder i mange former for populærkultur. Her har en kinesisk kunstner klædt sig ud som en stormtrooper. Scanpix/Wang Zhao

København. "Star Wars"-universet har i årtier tiltrukket millioner af fans verden over. Nu har Disney, som ejer rettighederne til "Star Wars", sagt, at der kommer yderligere tre spillefilm og en tv-serie.

Her kan du teste dig selv i din viden om "Star Wars"-universet.

1. Luke Skywalker er en gennemgående karakter i mange af "Star Wars"-filmene. Hvad hedder hans biologiske forældre?

a: Owen og Beru Lars.

b: Anakin Skywalker og Padmé Amidala.

c: Anakin Skywalker og Leia Organa.

d: Jar Jar Binks og Jabba the Hutt.

2. Hvem sagde de famøse ord, "I find your lack of faith disturbing"?

a: Darth Vader.

b: Han Solo.

c: Boba Fett.

d: Prinsesse Leia.

3. Da Anakin Skywalker bliver til Darth Vader i Episode 3, hvilken skuespiller er da inde bag Darth Vaders maske?

a: Mark Hamill.

b: Ray Park.

c: Hayden Christensen.

d: Ewan McGregor.

4. Hvad hedder Han Solos luftskib?

a: Tusindårsfalken.

b: Dødsstjernen.

c: Blokadeløberen.

d: Naboos Royale Luftskib.

5. Hvad er Han Solos profession i de film, hvor han medvirker?

a: Løjtnant i Imperiets flåde.

b: Dusørjæger.

c: Smugler.

d: Mekaniker.

6. Hvad hedder Samuel L. Jacksons karakter i "Star Wars"-filmene?

a: Qui Gon-Jinn.

b: Grev Dooku.

c: Lando Calrissian.

d: Mace Windu.

7. Mester Yodas særegne talemåde er elsket blandt "Star Wars"-fans. Hvem lagde stemme til den grønne jedimester?

a: Max von Sydow.

b: Frank Oz.

c: George Lucas.

d: Ian McDiarmid.

8. Hvis dna bliver brugt til at skabe klonhæren?

a: Grev Dooku.

b: Jango Fett.

c: Anakin Skywalker.

d: Darth Maul.

9. Hvilken sætning bliver i filmene sagt af både Luke Skywalker, Han Solo, C-3PO, Obi-Wan Kenobi, Anakin Skywalker og Prinsesse Leia?

a: "Jeg har en dårlig følelse omkring dette".

b: "Det er en fælde".

c: "Lad wookien vinde".

d: "Vi er her for at redde dig".

10. Det første jeditempel ligger på en planet, hvor Luke Skywalker også har tilbragt mange år af sit liv. Hvad hedder planeten?

a: Naboo.

b: Tatooine.

c: Ahch-To.

d: Kashyyyk.

Svar: 1: b. 2: a. 3: c. 4: a. 5: c. 6: d. 7: b. 8: b. 9: a. 10: c.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx