08/11-17 08:35; Opdateret: 08/11-17 09:01

Svenske omkostninger og knas pletter ISS' regnskabSvenske omkostninger og knas pletter ISS' regnskab

Overskuddet kunne ikke leve op til forventningerne i aktiemarkedet for rengøringskæmpen ISS.

storybild

ISS' overskud er presset i år. Free/Copyright Iss World Services A/s

København. Den globale rengøringskæmpe ISS har leveret et regnskab for årets første ni måneder, der ikke er uden skønhedspletter.

Resultatet skuffer, da der har været "udfordringer".

- Vores margin (andelen af omsætningen, der bliver til overskud, red.) er blevet ramt af opkøb, frasalg og valutaeffekter, samt kortsigtede udfordringer i visse markeder, skriver administrerende direktør Jeff Gravenhorst i regnskabet.

Omsætningen i årets første ni måneder steg marginalt til 59,2 milliarder kroner. Men både driftsresultat og nettoresultatet faldt. For sidstnævnte til 1,5 milliarder kroner.

- Marginen var negativt påvirket af marginfald i Nordeuropa samt Nord- og Sydamerika hovedsaligt grundet operationelle udfordringer, engangsomkostninger i Sverige, opstartsomkostninger i Nordamerika og omkostninger til at forlade kontrakter, skriver ISS om driftsresultatet.

Der er stadig vækst i forretningen, og den forventes at forsætte. Ikke mindst da ISS tidligere på året kunne fortælle, at man havde vundet Deutsche Telekom som kunde i en kæmpe kontrakt, der dækker over 9000 lokationer og vil beskæftige 6000 ISS medarbejdere.

For i år bliver forventningerne dog indsnævret en smule. Den organiske vækst - væksten uden opkøb - forventes at være på to procent i år mod tidligere 1,5-2,5 procent.

Hos Sydbank er analytiker Søren Løntoft Hansen ikke imponeret.

- Nordeuropa og Asien er til den svage side, og man må sige, at ISS især er negativt påvirket af udfordringer i Sverige med kontrakterreduktioner og tabte kontrakter.

- Det var kendte problemer, men det er lidt svagere, end jeg på forhånd havde ventet, siger han til Ritzau Finans.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx