Af - 27/05-14 16:35; Opdateret: 27/05-14 17:04

DSB straffer unge som ikke har snydtDSB straffer unge som ikke har snydt

Flere unge har fået bøder, selv om de har betalt den fulde billet-pris med rejsekortet. “Det giver ingen mening”, siger pendlertalsmand.

storybild

Lasse Toudahl Hansen er en af de unge, der har fået en bøde af DSB på trods af, at han har betalt den korrekte billetpris. (Billede: privatfoto)

Normalt udskriver DSB bøder til folk, der prøver at snyde eller har glemt at købe billet.

Men i flere tilfælde har unge fået bøder, på trods af, at de har betalt den korrekte billetpris.

Det oplevede 25-årige Lasse Toudahl Hansen i torsdags, da han skulle fra Valby til Klampenborg med S-toget. Her fik han en bøde på 750 kroner på trods af, at han kunne dokumentere over for kontrolløren, at den fulde pris var betalt.

Årsagen var, at han ikke havde medbragt sit Wildcard, hvilket ifølge DSB er et krav, når man anvender Rejsekort Ung. Men i hovedstadsområdet er det slet ikke muligt at få rabat med Wildcard, og dermed betaler de unge den samme pris som alle andre.

Ny IC4-ballade: DSB tilbageholdt viden om revner
Ny IC4-ballade: DSB tilbageholdt viden om revner

- Imens han udskriver en bøde til mig på 750 kr, spørger jeg, om jeg så kører til en anden pris. Han siger nej. Jeg spørger, om det er muligt at køre med Wildcard-rabat på strækningen, og nej det er det heller ikke. Jeg har betalt præcist det samme som alle andre, men alligevel får jeg smidt bøden i skødet, fortæller Lasse Toudahl Hansen.

DSB hæver priser: Så meget må du punge ud
DSB hæver priser: Så meget må du punge ud

Først efter en direkte henvendelse til DSB’s kommunikationsdirektør fik han annulleret sin bøde.

Vil du gerne opdateres med nyheder om forbrug og erhverv? Så 'like' MX Penge her.

Metroxpress har også talt med 23-årige Sarah, der for fire uger siden fik en bøde mellem Nørreport og Høje Taastrup. Hun viste kontrolløren en Wildcard-app på sin telefon, men det var ikke nok.

- Det er dybt uacceptabelt, og jeg har ikke lyst til at rejse med DSB mere, siger Sarah fra København, der ikke ønsker sit efternavn oplyst.

Efter metroxpress tog fat på sagen, har Sarah også fået annulleret sin bøde.

Træls rejsekort-fælde rammer tusindvis af danskere
Træls rejsekort-fælde rammer tusindvis af danskere

Pendlertalsmand Michael Randropp er rasende over DSB’s praksis:

- Det giver ingen mening. Bøder skal gives til folk, der snyder eller ikke har gyldig rejsehjemmel. Det er bare et af mange tilfælde, der viser, at DSB slet ikke går op i kundeservice, siger han.

Det var i går ikke muligt at få et svar fra trafikselskabet.

I et svar til den ene af de to unge, der har fået annulleret en bøde på grund af manglende Wildcard, erkender DSB dog, at det ikke er hensigten at straffe unge, som ikke har forsøgt at snyde:

- Kontrolafgiften er udstedt efter gældende regler, men samtidig har du ret i dine betragtninger om, at du har betalt den korrekte pris for dine rejser. Du har derfor ikke opnået nogle fordele, som du ikke var berettiget til, eftersom et WildCard ikke giver rabat ved rejser lokalt i Hovedstadsområdet, skriver DSB til Lasse Toudahl Hansen.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk stjernerytter efter sit...
bt.dk
Kendt amerikansk skuespillerinde...
bt.dk
Intense forhandlinger i Forligsen:...
bt.dk
Eriksen snydt for drømmen: Manchester...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx