Af - 15/03-16 10:20

26-årige Maria vægtede arbejdsmiljø højere end løn, da hun søgte job26-årige Maria vægtede arbejdsmiljø højere end løn, da hun søgte job

En ny undersøgelse viser, at unge i detailhandel prioriterer det sociale miljø lige så højt som løn, når de leder efter arbejde.

Bildstrecke im Grossformat »

Hun arbejder i en minimumslønnet branche, men til gengæld består halvdelen af hendes vennegruppe af "Ikea-folk". To gange om måneden afholder hendes kollegere sociale arrangementer.

Har I et godt sammenhold på arbejdspladsen?

Det spørgsmål er åbenbart lige så vigtigt at stille til jobsamtalen som de spørgsmål, der går på lønnen.

Tidligere på dagen skrev metroxpress om, hvordan det sociale miljø på arbejdspladsen var lige så vigtigt som lønnen for ni ud af 10 unge i detailhandlen.

En af dem, der vægter det sociale fællesskab på arbejdspladsen højere end sin løn, er 26-årige Maria Harsbo, der arbejder i Ikeas tekstilafdeling i Taastrup.

- Da jeg skulle søge studiejob, søgte jeg i Ikea, fordi medarbejderne altid smilede til hinanden, når jeg handlede der. De så ud til at have det godt med hinanden, og jeg tænkte: ”Det er sådan et sted, jeg gerne vil arbejde”, siger Maria Harsbo, der bor i Rødovre til metroxpress,

Interesserer du dig for arbejdsmiljø, og vil du opdateres om emnerne? Så like MX Penge på Facebook.

Hun arbejder i en minimumslønnet branche, men til gengæld består halvdelen af hendes vennegruppe af "Ikea-folk". To gange om måneden afholder hendes kollegaer sociale arrangementer.

At hun er venner med sine kollegaer, ser Maria Harsbo kun som en fordel:

Vi har tit meget travlt, og så er det dejligt, at man kan løsne stemningen lidt ved at kunne joke mere med hinanden, end man ellers ville kunne, hvis man ikke var venner. Sådan kan man klare tre timer mere, uden at arbejdet bliver surt.
Det siger Maria Harsbo.

Selv når kollegaerne stempler ud af Ikea for at begynde på et nyt arbejde, melder de sig ikke ud af det fællesskab, de havde med deres kollegaer.

- Jeg ses stadig med flere, som er stoppet i Ikea, fortæller Maria Harsbo.

23-årige Camille har brug for hjælp: Er du hendes Ikea-kyndige redder?
23-årige Camille har brug for hjælp: Er du hendes Ikea-kyndige redder?

LÆS OGSÅ: Ikea giver kæmpe julebonus

LÆS OGSÅ: Ikea belønner trofaste medarbejdere med en ordentlig pose penge

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

To-årig dreng sad fast i rulletrappe...
bt.dk
BTs fodboldkommentator: Derfor...
bt.dk
Væbnet betjent blev uden for skole...
bt.dk
Philip tabte et væddemål: Nu har han...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx