Af - 01/10-14 08:22

Rentesmæk: Over 1 million har ikke betalt deres restskat til tidenRentesmæk: Over 1 million har ikke betalt deres restskat til tiden

En million danskere får nu smæk af Skats rentehammer for de penge, der ikke er blevet betalt til tiden.

storybild

(Billede: Polfoto/ANDREASEN CARSTEN)

Skat giver ikke ved dørene, når der skal kradses penge ind, men det er åbenbart ikke noget, der motiverer danskerne til at betale det, de skylder. Trods en tårnhøj strafrente endte et overraskende stort antal danskere med ikke at betale deres restskat til tiden.

Over en million danske skatteydere endte med at få smæk med Skats rentehammer den 1. juli 2014. Det afslører en ny opgørelse, som Skat har udført for tv2.dk.

Skats flytteplan vil give 900 ansatte ny adresse
Skats flytteplan vil give 900 ansatte ny adresse

Den viser, at næsten hver fjerde af de danske skatteydere ikke havde betalt deres restskat inden den 1. juli, hvor Skats hammer faldt og udløste et rentesmæk i form af et procenttillæg på 5 procent.

Tilsammen havde omkring 1,1 million danske skatteydere en restskat på syv milliarder kroner, og de har i alt måtte hoste op med 350 millioner kroner i strafrenter til Skat for ikke at betale det, de skylder, til tiden, viser Skats opgørelse.

Avis: Skat truer bilforhandlere med rockere
Avis: Skat truer bilforhandlere med rockere

Antallet er ikke mindre end overraskende, lyder det fra skatteekspert Søren Bech, der er partner i revisionsselskabet PwC.

- Jeg er overrasket. Det er mange. Det er rigtig mange, siger han til tv2.dk.

De nye tal skal ses i lyset af, at det ikke ligefrem har været billigt ikke at betale sin restskat inden den 1. juli. Det har ifølge Søren Bech kostet kassen ikke at betale sin restskat inden den 1. juli 2014.

Højesteretsdommer: Skat stod bag ulovligheder
Højesteretsdommer: Skat stod bag ulovligheder

Havde de 1,1 million danskere betalt deres restskat inden den 1. juli, var de sluppet med 'kun' at betale op til 1,5 procent i strafrente, men nu skal de i stedet betale 5 procent, lyder det fra skatteeksperten.

- Og reelt svarer de 5 procent til ca. 7,5 procent i rente før skat, da renten ikke kan trækkes fra, så havde man indestående på bankkontoen, var det klart bedre at betale sin restskat inden den 1. juli, siger Søren Bech.

Tv2.dk har spurgt Skat, hvorfor har man indført procenttillægget, og om rentesmækket virker efter hensigten, når nu det nu viser sig, at over 1 million danske skatteydere ikke har reageret på den hårde linje.

Slikbutikker snyder så det driver
Slikbutikker snyder så det driver

Skat vil ikke kommentere den høje 'strafrente' og dens effekt. Richard Hanlov, der underdirektør i Skat, henviser i stedet til Skatteministeriet og lovgivningen på området:

- Der blev senest ændret i lovgivningen på dette område i forbindelse med Forårspakken 2.0, hvor dag-til-dag-renten og procenttillægget på 5,0 procent blev indført, siger han til tv2.dk.

LÆS OGSÅ: Seks kommuner får lov at hæve skatten for 2015

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Eksperter jubler over Kronprinsessens...
bt.dk
Søren Østergaard kom til at købe...
bt.dk
Gitte brugte to timer på at køre 200...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert: Derfor fik...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx