Af - 17/08-15 06:55

Dit udseende skaffer dig jobbetDit udseende skaffer dig jobbet

Det kan måske være lige så vigtigt at have lagt en flot neglelak som at have haft et frivilligt studiejob - når du skal søge job. Det viser en ny undersøgelse.

Bildstrecke im Grossformat »

Sådan får du et look, der giver dig jobbet. Kilde: Mads Domino, chefkonsulent i Djøfs rådgivningscenter og Henriette Rhod Lassen, administrerende direktør hos Jobzonen.

Studiejob, frivilligt arbejde, et langt CV og gode karakterer. Sådan plejer opskriften på at have de bedste forudsætninger for at få job at være.

Men ny undersøgelse fra Djøf afslører, at dit udseende og personlighed faktisk har rigtig meget at sige, når det skal besluttes, om du er den rette til jobbet.

Langt de fleste ledere svarer i en ny undersøgelse, at udseendet og den personlige fremtoning 'i høj grad' influerer rekrutteringsbeslutningen.

Og det kommer til at "gå mest udover" hankønnet.

- Undersøgelsen viser, hvor vigtigt det er at matche virksomhedens profil. Du skal eksempelvis tænke meget over, hvilket tøj du tager på. Mænd tænker meget, at en trøje bare er en trøje. Her er kvinderne bedre til at gå op i deres udseende, siger Henriette Rhod Lassen, der er administrerende direktør hos Jobzonen.

Jobmarkedet holder sommerferie
Jobmarkedet holder sommerferie

Henriette Rhod Lassen påpeger, at dresscoden er meget branchebestemt, og det kan derfor være lige så forkert at møde op i slips, som ikke er gøre det.

Selvom det kan virke en smule overfladisk, at udseendet og fremtoningen er så vigtig til jobsamtalen, er det på ingen måde irrelevant for jobbet. Det forklarer Mads Domino, der er chefkonsulent i Djøfs rådgivningscenter, og som tidligere har arbejdet med rekruttering af medarbejdere.

- Hvis du for eksempelvis skal have kundekontakt, er en udadvendt personligheden eksempelvis en stor del af jobbet, siger han

TV: Meget anderledes ansøgning - kan Oscar synge sig til drømmejobbet?
TV: Meget anderledes ansøgning - kan Oscar synge sig til drømmejobbet?

LÆS OGSÅ: Lottomillionær har brug for vagter døgnet rundt

LÆS OGSÅ: TV: Han lever af at få din mund til at løbe i vand

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx