Af - 20/04-15 20:53

Forbrugerombudsmanden politianmelder TDC for ulovligt telefonsalgForbrugerombudsmanden politianmelder TDC for ulovligt telefonsalg

TDC har efter Forbrugerombudsmandens opfattelse ringet ulovligt til forbrugere med tilbud på produkter. TDC risikerer bødestraf.

Tre forbrugere klagede over TDC til Forbrugerombudsmanden. TDC havde ifølge forbrugerne ringet dem op med tilbud på produkter, uden at have fået forbrugernes tilladelse til at blive ringet op.

Telefonsælgere lyver om deres navne
Telefonsælgere lyver om deres navne

Virksomheder må som udgangspunkt ikke ringe forbrugere op med henblik på salg, medmindre forbrugerne selv har bedt om at blive kontaktet. Det dikterer forbrugeraftaleloven.

TDC oplyser, at alle tre forbrugere havde givet samtykke. I ét af tilfældene var det kvindens mand, der havde givet samtykke til at blive kontaktet telefonisk.

Fona får bøde for ulovligheder
Fona får bøde for ulovligheder

Efter min opfattelse har TDC ikke oplyst disse forbrugere tydeligt om, at de takkede ja til at blive kontaktet via telefon.
Siger Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i en pressemeddelelse.

Danske Spil vildleder forbrugerne
Danske Spil vildleder forbrugerne

Sagen er videregivet til politiet, der efterforsker sagen. TDC risikerer bødestraf, hvis det vurderes, at de har overtrådt forbuddet mod telefonsalg.

TDC A/S (Telmore) betalte i juni 2014 en bøde på 25.000 kroner i en anden sag om ulovligt telefonsalg. I januar måtte Telia punge ud med 50.000 kroner i bøde for ulovligt telefon-salg.

Forbrugernes vagthund hiver Nordea i retten
Forbrugernes vagthund hiver Nordea i retten

LÆS OGSÅ: Kæmpe bøde til dansk firma for ulovlige sms'er

LÆS OGSÅ: Silvan politianmeldt: Tilbud var ren vildledning

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx