Af - 03/10-14 07:51; Opdateret: 03/10-14 10:25

Nu skal du selv optræde i din boligannonceNu skal du selv optræde i din boligannonce

Er du parat til selv at optræde i din boligannonce? En familie fra Tommerup på Fyn er, og i Norge har en mæglerkæde stor succes med personlige boligannoncer.

storybild

Sådan ser et boligannonce-billede ud, når Boa Eiendomsmegling i Oslo sætter en bolig til salg. Det er sælgeren og hans venner, der er på billedet. (Billede: Boa Eiendomsmegling v/Dragutin Lazic)

Børnene hopper i trampolin og plukker hindbær i haven, mens mor skræller rødbeder i grovkøkkenet, og far maler en stol i værkstedet. Senere slapper de af i gårdhaven.

Sådan forsøger en familie fra den lille by Brylle ved Tommerup på Fyn at sælge deres hus i den video, der ledsager den traditionelle boligannonce på Danboligs hjemmeside.

Se videoen her

Det var sælgeren, Karin Damsgaard, som er selvstændig HR-konsulent, der fik ideen og fik overbevist Danbolig om, at den personlige videopræsentation var en god ide.

Boligsælgere bruger 'lokkemad': Gratis bil og koncertbilletter
Boligsælgere bruger 'lokkemad': Gratis bil og koncertbilletter

- De traditionelle videoer viser jo bare det samme salgsmateriale på en anden måde. Videoen skal tilføre noget andet og mere. Den skal sælge drømmen om det liv, man kan have her, og derfor skal der være mennesker med i videoen, siger hun og tilføjer:

- Det er helt bevidst, at vi ikke har laver videoen indefra i huset. Man kan jo se rummene på de almindelige billeder og grundplanstegningen. Det er de værdier, der ikke er fakta-baserede, den potentielle køber skal præsenteres for i videoen.

Vild idé: Studerende skal bo i Eurovision-hal
Vild idé: Studerende skal bo i Eurovision-hal

Fænomenet er helt nyt i Danmark. Men i Norge arbejder den Oslo-baserede mægler Boa Eiendom målrette med at bruge mennesker i sine boligannoncer. Både i still-billeder og video. Nogle gange er det sælgeren, dennes familie og venner, der optræder på billederne, andre gange modeller.

- Det virker, siger stifter og direktør Tommy Friestad i Boa Eiendom, som har vundet flere priser for sin nytænkning i mæglerbranchen.

- Vi har kun fået positive tilbagemeldinger. Det handler om at sælge en stemning, værdier og følelser.

Køb bolig om vinteren og spar 33.000 kroner
Køb bolig om vinteren og spar 33.000 kroner

Danbolig-mægler Sara Lygum, som har Karin Damgaard hus til salg, ser gode muligheder i at arbejde videre med den personlige boligannonce.

- Jeg mener bestemt, vi kan lære noget at både Norge, og den ide, som Karin Damsgaard er kommet med. Det er noget, vi skal prøve af.

Også Home finder ideen interessant.

- Det er et interessant tiltag, som vi godt kunne se anvendt herhjemme. Billederne med mennesker er med til at tilføre en ekstra værdi i form af en stemning omkring boligen, som vil gøre, at nogle købere måske bedre kan identificere sig med boligen og får lyst til at købe den, siger relationschef i Home Mads Ellegaard og tilføjer, at livsstilbilleder med mennesker i boligannoncerne har størst berettigelse i de dyrere ejendomme og lejligheder, hvor boligstyling i form af møbler og indretning allerede er et kendt fænomen.

- Dette er næste skridt, siger han.

Singleboom ændrer boligmarkedet
Singleboom ændrer boligmarkedet

Jan Nordmann, kommunikationschef i EDC, kalder ideen spændende, men er skeptisk.

- Jeg er bange for, at mennesker på billederne skaber for meget støj. Man kommer til at forholde sig til, om de ligner nogle, man kender, eller 'se lige den skjorte' i stedet for det, som det handler om: nemlig boligen. Vi kender det fra fremvisninger, hvis sælger har familieprotrætter hængende på væggene. Så går folk rundt og kigger på dem i stedet for boligen.

Rekord: Her er verdens dyreste kvadratmeterpris
Rekord: Her er verdens dyreste kvadratmeterpris

Efter videoen kom på Danboligs hjemmeside for 14 dage siden, har Karin Damsgaard haft to fremvisninger, og den ene potentielle køber har bestilt fremvisning nummer to.

I de tre uger boligen stod til salg uden videoen, havde Karin Damsgaard ingen fremvisninger.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter bruddet: Det skal der ske med...
bt.dk
Efter stort FCK-chok: Her er...
bt.dk
Mand druknede under badetur - ven...
bt.dk
Tårer i øjnene: Mary fik kronprins...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx