Af - 20/03-16 13:02; Opdateret: 21/03-16 14:15

20-årige Jesper: Derfor er jeg ikke venner med min chef på Facebook20-årige Jesper: Derfor er jeg ikke venner med min chef på Facebook

Jesper fik problemer, da hans chef så festbilleder med ham på Facebook. Derfor er han i dag ikke venner med sine chefer på Facebook, ligesom 85 procent af danskerne.

Bildstrecke im Grossformat »
Dengang Jesper Blomberg var venner med sin chef på Facebook, arbejdede han i Plantorama i Randers. Louise Wiegand Jensens chefer har sagt til deres medarbejdere, at det er helt op til medarbejderne, om de vil være venner med dem på de sociale medier. .. og man som chef ikke gider at være venner med medarbejderne? Svar: - Jeg vil råde cheferne til at sætte nogle grænser. Det kan man gøre i privatlivsindstillingerne på Facebook. Sådan kan man putte sine medarbejdere i en speciel kasse, siger selvstændig erhvervsforsker og ekspert i sociale medier, Søren Schultz Hansen til metroxpress. - Det kan kvalificere samtalerne på arbejdspladsen. Tidligere var man nødt til at starte med, at spørge ind til hvad folk lavede i weekenden. Nu ved man det, og kan hoppe smalltalken over og spørge til det mere spændende, siger Søren Schultz Hansen. - Du får en genvej til et kendskab til dine medarbejdere, som man som chef tidligere skulle bruge årevis på at få. Og det kendskab synes de yngre medarbejdere i hvert fald, at chefen bør have til dem, siger Søren Schultz Hansen. - En leder, der er venner med sine medarbejdere på Facebook skal konstant tænke over, om der er noget på Facebook, som deres medarbejdere ikke må se, siger Søren Schultz Hansen Ligesom man ser en klar forskel på, hvad arbejdsgivere og medarbejdere tænker om at være venner med sin chef, så kan holdningen også differentiere fra branche til branche. Søren Schultz Hansen fortæller, at man især i finansbranchen ikke er særlig åbne over for at være venner med sin chef på Facebook. Søren Schultz Hansen råder chefer til at finde ud af, hvad der forventes og ikke forventes af dem blandt deres medarbejdere, før de afslår eller anmoder kollegere om venskab på de sociale medier. Søren Schultz Hansen siger, at ledere skal italesætte, hvis de får en venneanmodning, som de ikke godkender fra en medarbejder, for en venneafvisning vil af medarbejdere blive opfattet som en personlig afvisning.

85 procent er ikke Facebook-venner med deres chef. Læs hvorfor en ekspert mener, det kan være en god idé, at være ven med sin chef på Facebook.

Er du venner med din chef på Facebook? Nej svarede langt de fleste deltagere i en ny undersøgelse, som metroxpress skrev om tidligere.

85 procent af dem, der har en chef og er på Facebook, er ikke Facebook-venner med chefen. Chefen var dog på Facebook-vennelisten for 15 procent af deltagernes vedkommende.

20-årige Jesper Blomberg hører til blandt de 85 procent:

- Det er vigtigt at holde sit arbejdsliv og sit privatliv adskilt, så jeg anbefaler, at man ikke er venner med sin chef. Man skal tænke sig godt om, inden man tager beslutningen om at være venner med sin chef på Facebook, siger Jesper Blomberg til metroxpress.

Han kom i store problemer, da hans daværende chef så, at der blev lagt festbilleder op med Jesper Blomberg samme dag, som han havde meldt sig syg på arbejdet. Billederne var dog fra weekenden før, og havde chefen ikke været venner med Jesper Blomberg, var det ikke dukket op i chefens newsfeed på det sociale medie.

Interesserer du dig for arbejdsmiljø, og vil du opdateres om emnet, så like MX Penge på Facebook.

I dag er Jesper Blomberg bevidst ikke Facebook-venner med sin nuværende butikschef eller driftschef.

Men havde Jesper Blomberg arbejdet i Jem og Fix i Tranbjerg, havde han hørt til undtagelsen. Her er de fleste i butikken nemlig venner med hinanden, også på tværs af titler. Det fortæller 30-årige Louise Wiegand Jensen.

- Jeg er både venner med min daglige leder og min regionschef på Facebook. Det fungerer fint. Det var helt naturligt for mig at ansøge dem som venner, fordi vi har det så godt sammen på arbejdet, siger hun til metroxpress.

Hun ansøgte sin leder efter et par måneder på arbejdspladsen, og hun tænkte slet ikke over, om hun burde lade være. Tværtimod:

- Jeg synes, min leder anerkender mig mere som medarbejder, ved at være venner med mig på Facebook, siger Louise Wiegand Jensen til metroxpress.

LÆS OGSÅ: Så mange er venner med deres chef på Facebook

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DF: Dræb danske statsborgere i hellig...
bt.dk
Ben & Jerrys fejrer fødselsdag med...
bt.dk
Bøde til far: Søn fundet i kuffert
bt.dk
Han skulle være henrettet i dag: Men...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx