Af - 08/03-16 07:39; Opdateret: 08/03-16 09:21

Antallet af unge kvindelige iværksættere er fordoblet de sidste 10 årAntallet af unge kvindelige iværksættere er fordoblet de sidste 10 år

Der kommer flere og flere helt unge kvindelige iværksættere. Succeshistorier og undervisning i skolen baner vejen frem.

Bildstrecke im Grossformat »
Der findes flere kvindelige iværksættere, der har succes med deres virksomhed. De deler her ud af deres råd og erfaring. DropBucket er en simpel skraldespand, der nemt kan sættes op og flyttes rundt. I 2015 vandt den verdens mest prestigefyldte designpris Red Dot Design Award: Best of the Best. Siden da har der været mange henvendelser fra udlandet så som Tyskland, Sverige og Australien. - Ja, det tror jeg helt sikkert. Vi er unge og to kvinder i fronten, og det ser man ikke så meget af. Derudover er DropBucket ikke indenfor den branche kvindelige iværksættere normalt beskæftiger sig med så som mode. Jeg håber, at det kan inspirere andre kvinder til bare at kaste sig ud i det. - Jeg har lyst til at sige; spring ud i det og vær ligeglad med hvilket køn du er, men da iværksætterbranchen er en mandsdomineret verden, skal man være forberedt på det. Firmaet har været i konstant vækst siden det startede i 2012. Mere end 100 byer/lande er allerede på plakaten, og Kortkartellet udvider nu i udlandet. Det har ikke været et mål i sig selv, men jeg har oplevet, at mange kvinder stiller mig spørgsmål om, hvordan det er at være selvstændig. Det er bevidst, at jeg ikke er selvpromoverende, for det er produktet, der skal være i fokus ikke mig. Det tror jeg betyder, at kvinder ikke er bange for at henvende sig til mig. Du skaber dit eget job hver dag, så hold dit personlige jobmål for øje. Uddeleger de opgaver, der dybest set ikke interesserer dig. Sørg for at gøre det du brænder for, så bliver dit drive mere konstant.   Finderskeepers er et indendørs designmarked og har eksisteret i cirka fem år. Ja. Jeg håber, det er fordi, jeg er mig selv. Jeg er ydmyg omkring det, jeg gør, selvom jeg ved, jeg er dygtig. Jeg håber at kunne være et forbillede pga. det, jeg har opnået, og ikke fordi jeg er kvinde. Men jeg synes, det er fantastisk, at der er mere fokus på kvindelige iværksættere. Husk, at man ikke er perfekt fra start. Man skal starte et sted, og alle fejl er også erfaringer. Man skal turde spørge om hjælp, og lad være at tage alt personligt, det tror jeg også er en rigtig kvindeting.

En hårelastik, en skraldespand, en bog om fletninger. Unge kvinder er fulde af ideer, og flere end nogensinde tør tage springet som iværksættere. Det viser tal fra Erhvervsstyrelsen.

18-årige Patrick har satset børneopsparingen på eget tøjmærke
18-årige Patrick har satset børneopsparingen på eget tøjmærke

I 2005 stod kvinder under 25 for 532 CVR-registringer – det vil sige registrering af en virksomhed. I 2015 var det tal steget til 1.061. Det er en stigning på 99 procent.

- Det er utrolig positivt, at kvinderne tør følge efter mændene. Det viser, at undervisning på skoleskemaet gavner. Hvor man tidligere nærmest frarådede unge at starte sin egen virksomhed, får de nu at vide, at det er et reelt alternativ til et almindeligt job. Det er en klar tendens, at iværksættere starter tidligere, siger Christian Walther Øyrabø, der er formand for Dansk Iværksætterforening.


Interesserer du dig for iværksætteri, og kunne du godt tænke dig at blive opdateret om emnet? Så like MX Penge på Facebook.

I alt stod 14 procent af de unge under 25 for antallet af CVR-registreringer i 2015, hvor tallet i 2005 lå på otte procent.

Hvert år hylder IVÆKSTprisen danske iværksættere. Her er en af priserne 'Årets kvindelige iværksættere'. Bastian Grostøl, kommunikationskoordinator hos IVÆKST forklarer, at det netop er for at opfordre flere kvinder til at springe ud iværksætteri og for at sætte fokus på dem, der er. Her kan de unge skabe vejen frem:

Iværksætterlysten slår Danmarksrekord
Iværksætterlysten slår Danmarksrekord

- Vi har en kategori, der hedder 'Årets unge håb', og her kan vi se, at der er kommet flere iværksættere i den gruppe de seneste år. Her er også tendens til at være flere kvinder, siger han og tilføjer:

Jeg tror, det skyldes, at iværksætteri er på vej frem. Der er flere gode historier om unge, der får succes, og det bliver mange inspireret af.

De unge mænd følger også med. I 2005 stod mænd under 25 fra 1.898 CVR-registreringer. I 2015 var tallet oppe på 4.364.

LÆS OGSÅ: Investorernes bedste råd: Sådan får du succes som iværksætter

LÆS OGSÅ: Ung iværksætter: Nye studieregler er en spændetrøje

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert: De unge kongelige kommer til...
bt.dk
Han kom alene tilbage fra...
bt.dk
Politiet jagter mistænkt efter...
bt.dk
Tiltale: Hashkøbmænd ville plante...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx